Импулсивен оптимист, Стрелецът винаги е сигурен, че е намерил голямата си любов когато се впусне в нова връзка. Той е мъж, който ще направи първата крачка и ще се впусне бързо надълбоко в любовта, въпреки че близките му го предупреждават, че това не е добра идея.

Ентусиаст в началото, с течение на времето Стрелецът може да се отегчи и да започне да се оглежда за следващото си приключение ако партньорът му вече не го привлича особено. Той се нуждае от свобода – дама, която живее в друга държава би му паснала идеално, защото ще може да я вижда от време на време и така вълнението ще е по-голямо. Пътуването, за да я види също ще подейства добре на Стрелецът.

Приятелски настроен и грижовен, Стрелецът е щедър към всички, които обича. Той може да бъде видян с бира в ръка и няколко момичета около него, които се смеят на всяка негова шега.

Този мъж обикновено е много общителен, с чудесно чувство за хумор и привлича и забавлява фенките си чрез най-новите вицове и забавни истории. Чувството за хумор и приятелството са ключът към успешна връзка с мъж Стрелец.

Трудно мъж Стрелец би имал успешна връзка с представителките на Козирог и Скорпион. Страстта и ентусиазмът, който притежават огнените зодии повече пасват на този мъж. Затова и той се разбира с дами Лъв и Овен, както и със земните знаци Близнаци и Везни. Разбира се, това зависи и от останалите елементи на наталната карта – асцендент, лунен знак и пр.