Мъжът Телец не обича да прибързва и търпеливо чака любовта да дойде в неговия живот. Той е управляван от Венера, богинята на любовта и оценява всяка форма на красотата – красиви лица, изкуство, музика.

Той иска и се нуждае от сигурност и би бил щастлив на среща с половинката си дори и 1 седмично. Въпреки, че не е особено романтичен, той е верен, истински и мил. Може да не харчи купища пари за подаръци за любимия човек, защото е доста пестелив. Той винаги изслушва жената до себе си без да се оплаква.

Пътят към сърцето на мъжа Телец определено минава през стомаха. Чувствителен е към всичко, което събужда сетивата му – парфюми, материи на дрехите, цветове.

Мъжът Телец обича вечерите, прекарани у дома гледайки филм или играейки игри с любимата жена. Като земен знак, очите на мъжът Телец „не шарят”, въпреки, че забелязва красивите момичета по улицата, разбира се.

В леглото, той обича да целува и гали и се радва на нежната кожа. С течение на времето е възможно да стане леко предвидим и може да се наложи вие да приложите нови номера, с които да поддържате интереса в сексуален план. Поддържането на връзката с мъж Телец се нуждае от ежедневни грижи. Може би отношенията ви няма да бъдат кой знае колко страстни, но ще бъдат стабилни.