Има 2 вида Водолеи – експериментатори, които харесват неангажиращите връзки и другият тип – по-консервативни, които се държат повече като Козирог, отколкото като Водолей.

Дори и да изглеждат безобидни, първият тип ще флиртува открито с вас и ще се опита да ви вкара в леглото възможно най-скоро. Веднъж щом ви прелъсти, имайте предвид, че изненадите най-вероятно няма да спрат до там.

Понякога Водолеите си падат по нетрадиционните неща – групов секс и всякакви видове експерименти в това отношение. Първият вид Водолеи обикновено имат много приятелки жени и остават в добри отношения с бившите си. Мъжът Водолей обикновено е интелигентен с интереси в разнообразни области, които могат да бъдат, философия, компютри, спорт, шах, математика, пътешествия. Ако вие сте умна и амбициозна, това определено ще го впечатли.

Този мъж харесва модерните независими жени. Не се страхува, че такава жена би застрашила мъжествеността му. Ако си имате работа с първия тип Водолей, имайте предвид, че ще трябва да му давате много голяма свобода.

Той има нужда от време за себе си. По принцип Водолеите са много справедливи и както Близнаците и Везните нямат проблем с това отговорностите и задълженията да се поделени по равно между партньорите.

С мъжете, контролирани от Уран, няма защо да се притеснявате прекалено за домакинската работа и за чистотата на дома. При дълга връзка с мъж Водолей, единственото нещо, което може да го накара да сложи край е еднообразието и скуката.

Той се нуждае от връзка, която го стимулира, която остава жизнена, защото мъжете Водолей жадуват за вълнения и непредсказуемост. Това важи, в случай, че той не приспада към втория тип, който е по-скоро повече като Козирог.