През последните няколко години, все повече хора предпочитат да почиват в Гърция. Разликата в цената на почивка на нашето Черноморие и такава в Гърция е незначителна. Цените са изключително ниски, но качеството на обслужването е на доста добро ниво. 

Въпреки че мнозина предпочитат да отидат в Гърция през лятото, за да се насладят на кристално чистата вода и невероятните плажове, южната ни съседка, е наистина атрактивна дестинация и през останалото време от годината.

Гърция е една от най-древните държави в света с изключително богата история и култура. Едва ли има човек, който да не е чувал за древногръцките богове Зевс, Афродита, Аполон, Хера или пък легендите за Херакъл и за славната Византийска Империя изобщо. 
 
В днешно време Гърция се слави с отличните си условия за туризъм. Едни от най-предпочитаните места за почивки в Гърция са невероятните курорти Миконос, Тасос, Крит, Халкидики и Корфу. Освен тях, в страната има много други атрактивни и уникални места, които трябва да бъдат посетени.



Ако планирате почивка в Гърция, но досега никога не сте били там и се чудите в кой курорт или град да отседнете, ще Ви помогнем с няколко предложения. 
 
Разположен в Егейско море, острова Миконос, е едно от най-предпочитаните места за почивка от туристите. Островът се слави със своя нощен живот и ако търсите място, където да се отдадете на безкрайни купони до зори, то Микронос, е Вашия град. През деня може да разглеждате забележителностите на града, които определено не са за изпускане. Разходка по площадите "Триа Пигадиа" и "Алефкандра" ще Ви накара усетите истинската гръцка атмосфера.

Ако смятате че остров Миконос не е подходящ за Вас, разгледайте многобройните оферти за почивки в Гърция, които предлагат туроператорите. Със сигурност ще откриете дестинация, която ще искате да посетите.