Над 60 български музиканти ще вземат участие в прощалния концерт на Хосе Карерас “A Life In Music”, който ще се състои на 3 декември в зала 1 на НДК. Както вече беше обявено, на световноизвестния тенор ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоник”, съставен от най-класните български инструменталисти. Освен тях на сцената ще излязат още диригентът Давид Хименес и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова.

Под диригентството на племенника на Карерас българските музиканти ще представят атрактивна програма с най-известните изпълнения на Карерас от началото на кариерата му досега. От прекрасни мелодии от времето на “Бел епок” до най-известните оперни арии в света.

Ще прозвучат още пиеси от Йохан Щраус, Джузепе Верди, Дмитрий Шостакович, Ерик Сати, Едвард Григ и други автори. В уникалната програма ще вземат участие оше първокласното сопрано Анна Аглатова, както и самата баронеса Цу Гутенберг, която ще дирижира увертюрите.

Освен множеството изненади, които са подготвени за публиката, Маестро Карерас за първи път ще покаже на екраните в залата огромна част от личния си архив, събрал снимки, документи и артефакти от началото на кариерата му до сега. Всяко едно изпълнение ще бъде като “потапяне” в личния свят на легендата – в моменти както на радост, така и на тъга. Не случайно турнето на единия от “Тримата тенори” е озаглавено “A Life In Music” (“Живот, посветен на музиката”).

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа.