Всички сме лъжци и всеки ден лъжем. Ту себе си, ту някой друг. Да разгледаме най-често срещаните лъжи, които пробутваме и ни пробутват.

"Ще хапна само малко!"

Случва се при ядене на сладолед или друг десерт, който може да бъде дълбан с лъжица. След двадесет последни хапки, нещата стигат до етап, в който започвате да мразите себе си.

"Утре!"

Утре е вълшебен ден, в който стартирате диета и фитнес, спирате цигарите, сваляте гумите в мазето, чистите и правите революционни и кардинални промени в живота си. Проблемът е, че утре се отлага до другото утре и така за неопределен период от време.

"Ще седна на компютъра само за малко!"

Планът е да се седне за 5 минути, за да се провери нещо, но в края на краищата след 20 минути във Фейсбук, 20 в 9гаг, 20 в Ютюб и още 10 във Фейсбук, се псувате колко сте неорганизирани и как това няма повече да се повтори.

"Много ти отива!"

Естествено, тази лъжа идва в отговор на въпроса "Добре ли ми стои?", чийто отговор понякога е доста труден. Дали ти стои добре в сравнение с парното или закачалката? Обикновено който пита - не е сигурен, а щом той не е сигурен, вероятно има защо. Все пак тази лъжа трябва да се изговаря най-искрено, защото е благородна.

"Лягам си, лека нощ!"

Многократно ви пожелават лека нощ, приятни сънища и тем подобни, понеже утре трябва да стават рано, а след час-два все още са на линия. Ако попитате защо се получава така, ще ви обяснят, че са се загледали в нещо и точно, ама тамън, разбираш ли, си лягат.

"Ще ти пиша по-късно!"

Когато пет дни по-късно попитате какво е станало, ще ви обяснят, че просто са забравили, заради... произволна сърцераздирателна и много драматична история, която едва ли не ще ви накара да се почувствате гузни, че сте били толкова припряни.

"Ще се чуем!"

Нищо не казва по-ясно и точно "не искам да се чуваме", колкото едно "ще се чуем". И това е така, защото ако човекът наистина иска да ви чуе, ще каже "ще ти звънна". Ако иска вие да му звъннете, ще каже "звънни ми". "Ще се чуем" е резервирано само за хора, с които наистина не възнамерявате да се чувате, а също така и се надявате те да не вземат да ви звъннат.

"Нямам време!"

Тази фраза е братовчедка на "ще се чуем". Обикновено се пробутва на хора, които са много ниско в хранителната верига и списъка с приоритетите. Вероятността наистина да нямат време е същата като тази да ви потърси онзи човек, който наистина харесвате.

"Ние сме просто приятели!"

Това може да бъде вярно само и единствено в два случая. Ако някой от тях е обвързан, или ако се познават от бивше гадже на единия, с което и двамата са близки приятели. В противен случай неангажираните със статут "просто приятели", често свършват със секс или връзка.