Черният континент - Африка е особено известен с факта, че поддържа голям брой сафари паркове и резервати. Но кои от тях са най-добрите сафари дестинации? Предлагаме на вниманието ви нашата класация на петте най-добри сафари дестинации.

Серенгети, Танзания
Голяма част от опитните любители на сафари избират Националния парк Серенгети за най-добрата сафари дестинация. Най-доброто време за посещение на парка е ежегодната миграция на животните в Серенгети. Свидетелите я описват с две думи – грандиозна и вземаща ума! За да видите миграцията със собствените си очи, трябва да сте на подходящото място във подходящото време. Хубавото е, че през всеки месец от годината различни животни в различни части на парка мигрират, така че всяко време за посещение е подходящо!



Кратерът Нгоронгоро, Танзания
Порядъчно големият кратер Нгоронгоро в Танзания е изключително популярна сафари дестинация със своята разнообразност от едри сафари животни. Калдерата на вулкана има високи и стръмни стени, което пречи на животните да я напуснат.



Крюгер, Южна Африка
За някои от любителите на сафари, Крюгер в Южна Африка е любима дестинация. Тя се състои от две части: територията на Националния парк Крюгер и частни резервати. Тези резервати са снабдени с луксозни хижи и лагери.



Окаванго Делта, Ботсуана
Окаванго Делта е една от най-популярните сафари дестинации и впечатлява с разнообразието на животински видове и възможностите, които предлага. Посетителите могат да се настанят в луксозни лагери и хижи, направени специално за туристи. Освен всичко друго, Окаванго е най-голямата вътрешноконтинентална делта на Земята. За разлика от други реки, които се вливат в морето, реката, чийто поток зависи от сезона, се излива в пустинята Калахари.



Масаи Мара, Кения
На пето място в нашата класация поставяме резервата за дивеч Масаи Мара в Кения, който неоспоримо е перлата в короната на държавата що се отнася до сафари дестинации. Всъщност, Масаи Мара е естествено продължение на Националния парк Серенгети в Танзания, така че нищо чудно, че привлича толкова много сафари любители, които наблюдават оттам миграцията на някои животни.



Всяка от описаните дестинации ще ви даде възможност да се запознаете от близо не само с дивия свят, но и с културата и традициите на Африка и съответната страна, в която се намира. Е, вече ходи ли ви се на Сафари?