Едно от малкото места, което дарява с топлина и грижи бездомните кучета, е Animal Rescue Sofia. То представлява неголяма неправителствена и нестопанска фондация. Тя подпомага първия по задомяване приют в България вече три години. За съжаление, обаче, над нея е надвиснала опасност от затваряне.

За времето от създаването си до сега, приютът дава подслон на повече от 2 300 любимци и кастрира още 5 400. Учреждението осигурява работни места за 15 души, които даряват животните с всичко необходимо, за да се чувстват като у дома си.

АРС не е просто пример за убежище за бездомни кучета, то е доказателство за добротата и милостта на човека. Тази организация се издържа изцяло от даренията на хората, чиято средна стойност е 20 лв. Фондацията упражнява дейността си без подкрепа от държавата или ЕС вече доста дълго време.

Изчислено е, че ако всеки, който посети сайта на фондацията и има желанието и възможността да дари 20 лв, ще помогне на приюта да се премести в новата сграда. Той ще продължи да функционира, благодарение на новите помещения, които предстои да се закупят. За сега, мястото, към което са се ориентирали заетите в организацията, е с големина 5 700 кв. м. То включва сграда за кучетата, склад и клиника. Районът е снабден с вода и ток, изглежда добре и е запазен. Към него има и обширен бетониран двор, с висока и плътна ограда. Разположен е в близост до сегашния приют, на 300 м от Ботевградско шосе. Вписан е в регистъра и притежава повечето необходими документи.

Сумата, за която е оценено мястото с всички постройки, възлиза на 210 000 евро, като в тази цена не се включват парите за ремонт. До сега потребителите са дарили 68 130 евро, което отново потвърждава милосърдието и любовта, с която повечето от нас се отнасят към животните, макар и бездомни.

Mожете да дарите 1 лев като изпратите SMS с текст: DMS DOG на кратък номер: 17 777. За абонати на Виваком, М-тел и Глобул цената е 1 лев (не се начислява ДДС). Освен това, може да помогнете с парични преводи през Fibank, ePay и PayPal. За повече информация, посетете официалния сайт на Animal Rescue Sofia.