Електронният сайт на в. "Индипендънт" направи преглед на най-интересните първоаприлски шеги, които се появиха в медиите.

Изданието цитира безплатния си събрат "Метро", който уверява, че през месец юни в Лондон ще бъде открито кафене, в което посетителите ще могат да бъдат в компания на малки хипопотамчета пигмеи. Заведението ще се нарича "Pigmy Hippo Cafe" и ще бъде отворено само една седмица. Редакторите на вестника даже си направили труда да пуснат сайт за резервации, за да могат да се изпълнят желанията на бъдещите клиенти. В кафенето ще се провеждат турнири на хипопотамчета джуджета, а кувертът ще дава право на престой само два часа.

Изданието "Пинк нюз" пък сензационно съобщава, че британският олимпийския гмуркач красавец Том Дейли ще заеме мястото на напусналия певец Зейн Малик в групата One Drection. Съставът щял да увеличи неимоверно публиката си, след като Дейли щял да обедини в едно фенките на спорта и тези на попмузиката.

Вестник "Дейли телеграф" дава своя първоаприлски принос, като убедено твърди, че наклонената кула в Пиза в най-скоро време ще се превърне в луксозен хотел. Нощувките ще бъдат само за избрани, тъй като ще струват по 20 000 евро. Мебелировката щяла да бъде специално проектирана, за да компенсира досадния наклон на историческата постройка.

Вестник "Сън" съобщава за нова банкнота, която ще бъде отпечатана в Обединеното кралство. Тя ще носи лика на създателя на X Factor Саймън Кауъл. Изданието надлежно публикува факсимиле на новия купюр от 5 британски лири.

Своя принос дава и австралийският клон на търсачката Google. За 1 април тя анонсира пускането на новата си услуга com.Google в която всички намерени данни ще бъдат изписвани наопаки. Компанията даже дала обяснение за иновационното си предложение. "Обикновено търсим какво ни предстои, но с "обратната" си услуга ще видим и през какво сме преминали вече!" Логото на Google в новата платформа също е изписано наопаки и на обратно.

В спортните рубрики палмата на първенството се държи от в."Сън". Таблоидът публикува смразяващото разкритие, че треньорът Луис ван Гаал комплектова отбора на "Манчестър Юнайтед" въз основа на своите астрални предпочитания. Той страхотно фаворизирал колумбиеца Радамел Фалкао, защото нападателят бил под влиянието на Уран, който влизал във фаза със собствената му зодия Лъв. Вестникът публикува и фотомонтаж как в записките на Ван Гаал, с които излиза на терена, пред името на всеки футболист е изписана и неговата зодия.

Източник: Darik