Наскоро ви показахме най-нестандартните автобусни спирки в света. Днес екипът на Dama.bg ще ви представим класацията си за най-красивите метростанции. Сами ще се убедите, на места дори може би няма да повярвате, че съществуват толкова красиви места по света.
  1. Formosa Boulevard Station, Kaohsiung, Тайван
    Тази метростанция в Kaohsiung, Тайван е меко казано невероятна! Имате чувството, че влизате в огромна технологична компания. Можем само да си представим страхопочитанието, което изпитват пътуващите към тази спирка на метрото. Сама по себе си това е една удивителна туристическа атракция, място, което озарява деня на всеки, докоснал се до него.


  2. Rådhuset, Стокхолм, Швеция
    Тази прекрасна метростанция е построена през 1975 г. и е един от най-добрите примери за органична архитектура в света. Представяме си мислите на чакащите влака тук –„ Лелеее, аз в подземна пещера ли съм или в музей?” :)


  3. Stadium Station, Стокхолм, Швеция
    Намираме се отново в Стокхолм, дами. Тази метростанция е украсена със стенописи на дъги и различни други странни и цветни елементи. Мястото много прилича на ледена пещера и смятаме, че това е една страхотна идея за украса на метростанция – цветно и впечатляващо!



  4. Elektrozavodskaya Station, Москва, Русия
    Метростанцията изглежда по-скоро като скъпа художествена галерия, а не като спирка на метрото. Като се има предвид, че на подобни места хората гледат като на мръсни и занемарени пространства, трябва да кажем, че пътуващите сигурно са доста приятно изненадани.



  5. Kiyevskaya Station - Koltsevaya Line Hall, Москва, Русия
    Kiyevskaya Station е друга станция на метрото в Москва, която е проектирана точно като Ренесансова художествена галерия или музей. Ех, защо не изглеждаха всичи метростанции като тази! Сигурни сме, че има много хора, които пътуват до Kiyevskaya само, за да й се насладят.



  6. Zoloti Vorota Station, Киев, Украйна
    Тази впечатляваща метростанция е открита на 30 декември 1989 г. като част от първия етап на линията Syretsko-Pecherska. Тя прилича повече на място за религиозното поклонение, отколкото на място, където хората си чакат влака.



  7. Puhŭng, Пхенян, Северна Корея
    Знаете ли, че метрото в Пхенян е най-дълбокото в света? Пистата работи 360 фута (110 м) под земята! Тази станция отворя врати през 1987 г. и оттогава тя се превърнала в национално богатство. Станцията на метрото е украсена красиво с орнаменти и стенописи.



  8. O'Hare Station, Чикаго, Илинойс
    Тази метростанция в Чикаго, Илинойс, е една от най-красивите и впечатляващи станции в Американското метро и не е трудно да се разбере защо! Намира се на международното летище О 'Hare, а стените са изцяло от светлини, цветни тухли и стъкло. Тази метростанция определено си заслужава да се види!



  9. T-Centralen Station, Стокхолм, Швеция
    The T-Centralen Station в Стокхолм е поредната шведска станция на метрото, която влиза в нашата класация "най-красивите метростанции в света" със своя креативен дизайн. Тук стените са покрити с цветни силуети на работници в чест на многобройните строители, изградили метростанцията.



  10. Westfriedhof Station, Мюнхен, Германия
    Тази метростанция се намира в Мюнхен, Германия и е открита през 1998 г. Големите и цветни светлини, които виждате на снимката, се добавят на по-късен етап. Лампите имат червени, сини и жълти светлини, всички допринасящи за оживлението на това място.

Коя метростанция ви хареса най-много, дами?