Отличаваща се с ниско съдържание на калории, тази рецепта със семена от чиа е идеалният вариант за вашата пълноценна закуска.

Тези малки семенца са най-богатият източник на омега-3 мастни киселини сред зеленчуците, а също така съдържат антиоксиданти и протеини. Друг любопитен факт около тях, е че абсорбират 5 пъти повече вода от теглото си, което бързо придава чувство за ситост.

А рецептата, която ще ви предложим днес е изключително подходяща за хора, спазващи Палео диетата. Тук чиа семената срещат полезното кокосово мляко, създавайки вкусен резултат, богат на омега-3 киселини, а също така и на фибри. Освен, че ще ви спести време, тази закуска ще ви спести време, задържане на вода в тялото ви и ще ви отърве от досадното подуване на корема. Смесете съставките от предната вечер и с нетърпение очаквайте да дойде следващият ден. Толкова е лесно!

Всичко, което ще ви е необходимо за тази вкусна рецепта е:

  • 1/4 чаша нарязано на кубчета манго
  • 1/4 чаша семена от чиа
  • 1 чаша пълномаслено кокосово мляко
  • 1/2 супена лъжица мед
  • ядки по желание

Начин на приготвяне:

Смесете семената от чиа с кокосовото мляко и меда в малка купа или бурканче. Нека да престоят в хладилник за една нощ. На следващата сутрин извадете и се уверете, че сместа е точно такава, каквато трябва да бъде, а именно - семената чиа трябва да са абсорбирали млякото напълно. Гарнирайте със свежи плодове или ядки и се насладете на перфектния вкус. 

Бон апети!