Той те влудява. Знаеш всеки негов жест и познаваш всяка дума, преди да е излязла от устата му. Не повече да си с него. Или пък си открила, че всъщност, сърцето ти принадлежи на друг, търсиш начини да скъсаш с гаджето си. А може би искаш да се посветиш изцяло на кариерата си? Каквато и да е причината, факт е, че не искаш да имаш връзка c този човек. Как да му го кажеш ли? Не знам това, но ще те предупредя как да не го правиш, ако не искаш да разбиеш сърцето му.
 
  1. Не сменяй статуса си във Фейсбук!
    Няма по-лош начин от този, с който да покажеш на един човек, че вече не искаш да имате интимните ви отношения. Помисли си как би се почувствала ти, ако откриеш, че вече си необвързана, влизайки в профила си. Ужасно, нали? Гарантираме ти, че за него също би било така.

  2. Не му пиши sms!
    Щом си имала връзка с този човек, значи той е притежавал вниманието ти, дори и за кратко време си се интересувала от него. Не заслужава да разбиеш сърцето му с текстово съобщение, а и не знаеш какво прави в момента, в който го изпратиш, може да шофира и края на връзката ви да се окаже фатален.

  3. Не го избягвай!
    Да, така би му станало ясно, че вече не искаш между вас да има близост, но ще го запрати в безсънни нощи, наситени с мисли и един въпрос „Защо?“. Ами ако не е от най-досетливите? Ако си помисли, че имаш проблеми вкъщи или в работата и просто имаш нужда да останеш сама? Този метод за прекратяване на връзка може да е не само болезнен, а и неуспешен. 

  4. Не го принуждавай да сложи край!
    Няма как този начин също да не е преминал през главата ти. Като по филмите, да се правиш на ужасен човек, за да разбере той, че нямате общо бъдеще. Не е необходимо! Ти си чудесна, не го прикривай, само защото се страхуваш да сложиш край. Ти си свободна и имаш право да го направиш ти!

  5. Не му го предавай чрез приятел!
    Това, което става между вас, е само и единствено между вас, не намесвай други хора! По този начин би го изложила, колкото и близък да му е човекът, от когото ще искаш помощ.

  6. Не започвай да излизаш с друг!
    „Виждайки, че излизам с друг, ще си помисли, че вече не го искам“ – Да, ама не! Единственото, което ще постигнеш, са скандали, сълзи и разбито сърце.