Блясък, лукс, разточителство? Наречете го както искате, тези 6 лондонски хотела ще ви струват доста скъпо. За сметка на това ще бъдете обсипани с внимание, услуги и изящество. Нека видим кои са:
 
1. Claridge's
 
Claridge е легендарен хотел. През 1800 е отворен като къща-хотел. През последните два века Claridge се е превърнал в най-луксозния хотел в Лондон. Разположен в интересния за посетители квартал - Мейфер, той е бил "рай" за високопоставени личности като Уинстън Чърчил и Джаки Онасис, както и за международни знаменитости като Одри Хепбърн и Кейт Мос. Вниманието ви ще бъде привлечено от двустайния апартамент - "Grand Piano", чиито камини са мраморни, а мебелите изключително стилни и луксозни. Разбира се, преживяването ви в този бляскав хотел ще бъде обогатено допълнително, тъй като за вашия престой невероятен ще се грижи личният ви иконом - стандартна услуга за всички апартаменти в хотела. 
 

2. The Dorchester
 
Хотелът Dorchester е въплъщение на величество. Независимо дали посещавате високо оценения ресторант - "Michelin", или пък се наслаждавате на разпускане и лечение в спа комплекса, е гарантирано, че ще се почувствате като член на високите пластове на обществото. За да придобиете това усещане, е необходимо просто да се разходите из коридорите на хотела. Следобедният чай е запазена марка за Dorchester, но ако не сте любители на чая, можете да опитате шампанско - следобедният чай, който представлява чаша охладено марково шампанско, вкусни сандвичи и разбира се - възможността да избирате от редица редки видове чай. Ако имате 9 000 долара, свободни за харчене, може да отседнете в апартамента "Harlequin", където по време на престоя си Елизабет Тейлър получила новината, че ще се снима в "Клеопатра".
 

3. Rosewood London 
 
Отворен през Октомври 2013 година, Rosewood London е новото допълнение на сцената на лондонските бляскаво-луксозни хотели. Имотът преди е бил наречен "Chancery Court Hotel", но след като претърпява ремонт на стойност над 85 милиона лири, в момента се е превърнал в модерно и луксозно бягство, което не е достъпно за всеки. Гостите влизат през голяма врата от ковано желязо, минават през затворения двор, докато стигнат до 7-етажната сграда, която датира от 1914. Хотелът разполага с 304 стаи и апартаменти, които внасят усещане за уют, обзаведени изкусно-  елегантен дизайн, цветни акценти, модерни мебели и плюш легла. Ако обичате някой друг да планира ваканциите ви, уверете се, че ще използвате безплатно консиерж за всичко- от автомобилния сервиз до пропуски за най-горещите точки.
 
 
4. The Langham
 
The Langham е още един от лондонските луксозни хотели, които обслужват само най-богатите и известни още от времето на отварянето му преди векове. Разположен е в сърцето на квартала "West End", само на крачка от най-добрите пазарски центрове. След като се "раздвижили" кредитната си карта в магазините на Картие и Джими Чу , може да се насладите на ром-коктейл в Артезиански стил в бляскавия бар на Langham. Той получи титлата: "Най-добър бар за 2013", главно заради разнообразието на интернационални напитки. Вместо да ходите на спа, резервирайте апартамента "Infinite", където ще можете сами да си направите спа процедурите.
 
 
5. The Savoy 
 
The Savoy посрещна 2013 с честта да бъде наречен "5-звезден хотел" от Forbes Travel Guide, който подрежда най-високо оценените хотели в света. Savoy продължи да бъде все така свеж, гостоприемен и интересен за посетители като организира нови кулинарни събития и майсторски класове за 2014. Много от 195-те стаи и 73-те апартамента могат да ви изненадат със спиращата дъха гледка към река Темза, а също така те се обзаведени в стил Арт Деко. Гостите на The Savoy ще се насладят на обслужването на гостоприемния иконом и възможността да използват услугите на шофьор, които да ги изпрати или вземе от летището или от местните места за развлечение.
 
 
6. The Dean Street Townhouse
 
За тези, които предпочитат луксът да не е в толкова мащабни размери, The Dean Street Townhouse е повече от подходящ. 39-стаен бутиков хотел, разположен в сърцето на Сохо. Въпреки, че броят на стаите е по-малък от този в другите хотели, това не означава че площта е по-малка. Всяка една от 39-те е с кралски размери, огромни легла, постлани с поръчкови, специално изработени чаршафи от египетски памук, а някои от тях имат дори антични свободностоящи вани. Някога това място е било дом на клуба "Gargoyle ", социален клуб, основан през 1928 години, който бил посещаван само от политици, актьори и интелектуалци.