Ако ви е писнало от диети и режими и искате да опитате нещо ново, разнообразно и същевременно ефективно средство в борбата с излишните килограми, то в днешния материал ще ви представим няколко доста интересни предложения за отслабване, с които бихте могли да се справите с ненужните мазнини... поне създателите им смятат така.

Пиийте студена вода

Според група учени чрез пиенето на ледено студена вода е възможно да се свалят килограми. Те се основават върху факта, че организмът изгаря по една калория за всеки един градус при затоплянето на студената вода, а водата трябва да достигне стойност до 36.6 градуса по Целзий.


Доста налудничава теория, която трудно би могла да се приложи в действие. При положение, че не спазвате никакъв хранителен режим, то ще ви се наложи да изпиете около 5-6-7 и повече литра ледено студена вода, за да свалите няколко килограма.


Как да се справим с „йо-йо“ ефекта?

След много научни изследвания беше установено, че т.нар. „йо-йо“ ефект се дължи на факта, че в мозъка на всеки човек има „контролен орган“, който отговаря за тежестта на тялото. Той реагира моментално на рязката промяна в теглото ни и взима критични мерки за бързото възстановяване на загубеното тегло. Поради тази причина се появява „йо-йо“ ефекта.

Учените предлагат следното решение на този проблем – изкуствено увеличаване на теглото. Това ще рече – да добавите изкуствена тежест към тялото си (торба с камъни, специални тежести по глезените, ръцете, кръста и т.н.), с която да се разхождате постоянно и навсякъде. По този начин ще „хакнете“ брояча на този „контролен орган“, който се намира в мозъка ви и ще се предпазите от йо-йо ефекта.


Убиване на апетита

Всяка една диета се основава на т.нар. калориен дефицит, който може да доведе до „гладуване“, ако е прекалено голям. Вместо да си купувате скъпи и вредни хапчета за убиване на апетита, които могат да навредят много сериозно на здравословното ви състояние, може да направите следното – вдишвайте мирис от ябълки, мента, ванилия и зелени банани. Колкото и нелепо да звучи, според специалистите по ароматерапия този метод е изпробван многократно и работи безотказно.


Яжте пясък

Едва ли сте предполагали, че пясъкът може да е полезен за тялото. Станислава Монствилиене ни съветва да ядем по 1-2 килограма пясък на ден и ще свалим излишните килограми. Тя го прави вече години наред и споделя, че е предоволна от резултата. И не става дума за някакъв специален вид или преработен пясък, а за най-обикновен – такъв, какъвто има в тонове по нашето Черноморие.

Преди да хукнете с кофичка и лопатка в ръка към най-близкия пясъчник, то трябва да ви предупредим, че този метод не е нито патентован, нито изпитан по някакъв начин, за да се установи неговата безопасност. Така че не се знае какви ще бъдат последствията за здравословното ви състояние.


Смейте се повече

Неслучайно е казано, че „смехът е здраве“. Учените споделят, че при 10-15 минутен смях тялото ни изгаря около 60-70 калории, което ще рече, че ако се смеете всеки ден в продължение на една година ще свалите най-малко 2-3 килограма в годината, без да се подлагате на каквито и да било диети или спорт.

Гореспоменатите методи не могат да ви гарантират по никакъв начин, че ще постигнете някакви резултати. Ако търсите перфектна визия, то заложете на сигурното – здравословен и активен начин на живот.