Когато ни се наложи да избираме подарък за наш приятел, несъмнено в главата ни изникват редица въпроси - дали ще му хареса, има ли нужда от това, кой точно да избера и т.н. В много случаи, колебанието ни отнема доста време. Искаме нещо оригинално, евтино, стилно, красиво, подходящо точно за „нашия” човек. За да ви помогнем с вземането на решения, ви предлагаме няколко различни опции за подарък, подбрани в зависимост от съответната зодия, понеже всяка от 12-те си има своите характерни странности.



Овните обичат да бъдат забелязвани, те биха харесали нещо, което ще привлече вниманието на околните. Ако празнуват рожден ден, правят така, че всички да разберат за тяхното парти. Те предпочитат нещо оригинално, като подаръци, изработени по поръчка за тях, бижута, класическа литература. Биха се зарадвали и на изискана вечеря с пикантен вкус, ваучер/карта за тренировки, всякакви неща, свързани с интересите им, спортни аксесоари и такива за автомобил, романтичен уикенд за двама, изненади от всякакъв сорт. Нещо красиво и блестящо в красива опаковка - ето така със сигурност ще ги впечатлите.

Хората, които са зодия Телец, са любители на скъпото и практичното. Техните празненства са грандиозни, стил Нова година - блестящи и запомнящи се. По тази причина не бива да пренебрегвате и собствения си вид, трябва да сте стилни, защото в обстановката, в която ще попаднете, най-вероятно ще бъде изпълнена с лукс, красота, изисканост и вкус. Споменахме, че телците харесват скъпите неща, но те не са синоним на големи и внушителни. Можете да им вземете и нещо малко, но зашеметяващо, като писалка със златно перо, настолен часовник, рамка за снимки, тайнствена фигурка... Те са почитатели и на качествената козметика, оригинални дискове с музика, внимателно подбрани вина/шампанско, както и градински растения, притежаващи силно ухание, което ще им напомня за вас.

Близнаците се впечатляват много лесно, което съвсем не означава да не вложите труд в намирането на подходящ подарък за тях. При тях на почит са импровизираните изненади, неочакваните и по-обикновени неща, като телефон, гримове, а защо не и стихотворение, написано специално за тях. Те са почитатели на оригиналното, индивидуалното, това, което се отнася само за тях, а не за всички останали. Подарете им най-специфичните за тях неща и със сигурност ще направите празника им още по-хубав. Те са привърженици на литературата, хубавата музика, билети за концерт/театър, модни аксесоари, козметични продукти, часовници, забавни игри, смешни предмети и всякакви дрънкулки.



Раците биха се зарадвали на някаква антика, нещо красиво с богата история, поднесено по оригинален начин. Тази водна зодия би се впечатлила изключително много от всякакви украшения и предмети, свързани с морския свят - рачета, миди, морски звезди, раковини. Други неща, които може да им вземете, са различни аксесоари за дома, готварска книга, пари, дрънкулки, сребърни бижута, фото-рамка, някакво пътуване (най-добре към морския бряг).

Върховният Лъв е страхотен организатор на уникални партита. С повод или без повод, той може да превърне всеки ден в празник. В събиранията, които прави един лъв, всичко е перфектно, така че, ако не сте подготвени, изобщо не ходете. Това, което би донесло радост на представителите на този зодиакален знак, са царските подаръци, всичко по последна мода, луксозни и неповторими неща, като скъпо шампанско, златни украшения, маркови дрехи, интересни филми на DVD, ваучер за СПА процедури, вечеря в изискан ресторант, билети за грандиозен концерт, екскурзии до най-хубавите места, различни стилни аксесоари.


Вкусът на Девата граничи с този на перфекциониста. Ако сте тръгнали към нейното празненство, то определено не трябва да закъснявате. Въпреки че са малко по-претенциозни, тези хора ще се грижат непрекъснато за вашето спокойствие и добро настроение. За да им се отблагодарите, най-добре им вземете нещо практично, което би им свършило работа, даже и да не го използват известно време. За тях подходящи са забавни играчки, които да повдигат духа им, памучни чаршафи, дискове, диетични продукти, офис мебели, телефон, био продукти. Трябва да знаете, че те обичат да са център на внимание, дори и да не го показват, но пък вие може да го направите вместо тях...


Най-подходящите подаръци за останалите зодии, вижте тук.