В днешно време много студенти се опитват да намерят добра работа на непълно работно време, за да печелят допълнително пари. За щастие, има голям избор на такива работни места. Освен това, някои от тях могат да се извършват и на територията на университета. Вижте нашите 7 предложения за най-подходящи почасови работи за студенти .

Техническа поддръжка

Ако имате нужните умения, можете да бъдете отговорен за техническа поддръжка в университета или в някоя престижна фирма, като за начало е най-добре да започнете като стажант и в последствие да доразвиете своите умения на работното място. Вие сте в състояние да помогнете на приятелите си с инсталирането на различни програми и можете да предлагате своите умения на пазара за услуги по различни сайтове и социални мрежи.

Частен учител

Много студенти наемат учител да им помогне в гимназията или университета. Ако сте добър в някои предмети, защо не работите като частен учител? Помагате на приятелите си и същевременно печелите допълнителни доходи, които са необходими на всеки студент. Можете да ги инвестирате в допълнително обучение и така те ще се възвърнат във времето. Ако знаете чужди езици, можете да увеличите печалбата си. Всичко, което трябва да направите, е подходяща реклама на вашите услуги, като най-лесно и безплатно ще стане популяризирането ви в някоя от социалните мрежи.

Фитнес инструктор

Ако вашия университет разполага с фитнес център и ако сте спортен човек, отидете и се регистрирайте, за да получите тази работа. Освен всичко друго ще имате абсолютно безплатна възможност да се занимавате със спорт. Трябва да бъдете добър психолог, защото ще работите с много хора и това ще бъде страхотна възможност за вас. А и ще трябва да ги убедите и мотивирате да се превърнат в спортни натури, да бъдат здрави и силни. Фитнес инструктор е перфектна позиция за тези, които обичат да помагат на други хора, и тези, които изучават даден вид спорт.

Офис асистент

В днешно време много компании си сътрудничат със студенти, като им дават работни места на непълно работно време. Някои от основните задължения на работа на офис асистента е да отговаряте на повиквания и да насрочвате срещи. Ако се интересувате от този начин на работа, се свържете с представителите на някоя голяма и бързо развиваща се фирма и това ще бъде чудесен старт да започнете кариерата си.

Детегледачка

Гледането на деца е доста разпространено, така че това е хубава възможност за студентите да си докарат допълнителни пари. Можете да кандидатствате за работа в специализираните агенции за детегледачки или да обмислите гледане на деца на семейства, които познавате и се нуждаят от вашата помощ. Но не забравяйте, че гледане на деца не е никак лесно, поемате голяма отговорност и трябва да се заемете много сериозно с това начинание.

Продавач-консултант

Ако живеете в голям град, не би трябвало да е проблем да си намерите работа на непълно работно време в магазин - най-подходящите места за подобна работа са моловете, понеже те са с продължително работно време, работят и през уикендите, което е чудесна възможност за вас. Там обикновено има възможност за израстване в йерархията. Голямата новина е, че тази работа не изисква от вас да имате някакъв опит и лесно можете да го съчетаете с учебните занятия.

Сервитьор

Много ресторанти имат отворени работни места на непълно работно време, включително и за студенти. Като сервитьор, най-вероятно ще получите някакви отстъпки за храна и тази работа е прекрасен начин да се запознаете с много хора, да развиете комуникативните си способности, да се научите да работите в екип. Ще се срещате с много интересни хора и ще имате възможност да завържете нови приятелства. Въпреки това, понякога ще трябва да се справяте с крещящи деца, груби клиенти и хора, които няма да бъдат особено приятни за обслужване.

Ако имате желание да натрупате някакъв опит и да печелите допълнително пари, можете да помислите за едно от тези предложения. Или да споделите вашите идеи и вашия опит!