Да обиколят света е мечта на много хора. Пътуването е страст, която се засилва с всяко следващо. Колкото повече неща виждаш, толкова повече ти се пътува. Има някои дестинации, които са масови и съответно снимките, които можем да си направим там, са типични и се повтарят при различните хора. Това са забавни и колоритни снимки пред някои от най-известните културни паметници в света.

Няма как човек да отиде на някое от тези места и да не си направи т.нар снимка клише. Следващите снимки са емблематични и задължителни при посещението именно на следните туристически обекти:

1. Пирамидите в Гиза, Египет



При едно пътуване до Египет е задължителна снимка пред пирамидите в Гиза – символ на Египет. Разбира се, можем да си направим и нормална снимка, но много по-интересна е такава, в която сякаш скачаме върху пирамидите. Забранено е да се правят снимки вътре в самите пирамиди, но за сметка на това отвън можем да експериментираме на воля.

2.Айфеловата кула в Париж



Снимката, на която сякаш хващаме и можем да вземем със себе си Айфеловата кула е една от най-популярните. Това се дължи и на факта, че Айфеловата кула е една от най-посещаваните забележителности в света. Кулата може да бъде посетена по всяко време на годината. Има възможност да се посети и вечерта, когато тя е особено красива. Нестандартната снимка обаче се получава най-ефектно през деня. Ако не сте били в Париж, задължително при своето посещение, не пропускайте да се снимате пред Айфеловата кула – колкото по-нестандартно, толкова по-запомнящо се.


3. Статуята на Христос в Рио де Жанейро



Макар Рио де Жанейро да не е толкова масова и достъпна дестинация за повечето хора, тази снимка пред статуята, имитирайки позата на Христос е много популярна сред туристите. Статуята е висока 38 метра. От нея се разкрива невероятна гледка, заради която си заслужава посещението, а и чувството да застанеш пред тази величествена статуя е несравнимо. На хубави места, стават хубави снимки.

4. Abbey Road, Лондон



Едва ли има някой, който е отишъл в Лондон, особено фен на Бийтълс и да не е изимитирал позата на Бийтълс на корицата на диска им „Abbey Road”
Abbey Road е оживена улица в лондонския окръг Камден. Студиото на групата, в което записват своите дискове, се намира на тази улица. На снимката, която е на обложката на последния им албум, озаглавен “Abbey Road”, e пешеходната пътека, намираща се точно пред студиото.

5. Кралската гвардия, Лондон




Друга типична снимка, отново в Лондон, е тази с някой от гвардейците пред Бъкингамския дворец. Можем да се доближим до тях, без те да помръднат. Някои хора се опитват да ги разсмеят, но гвардейците си знаят работата и стоят на пост невъзмутими. Една от най-големите атракции пък е сменянето на караула.

6. Паметникът във Вашингтон



Да докоснеш върха на паметника във Вашингтон. В това се състои следващата емблематична туристическа снимка. Паметникът всъщност представлява огромен обелиск с височина от 200 метра. Построен е в чест на управлението на първия американски президент Джордж Вашингтон и е бил най-високият паметник в света до построяването на Айфеловата кула. Днес паметникът във Вашингтон е най-високата каменна структура.

7. Наклонената кула в Пиза, Италия



Повечето туристи се опитват да подпират кулата, за да не падне. Да, от това определено се получава много ефектна снимка.
Кулата започнала да се накланя още от момента на своето построяване през 1173 г.

8. Статуята на свободата, Ню Йорк



Тази снимка пред най-известния паметник в Ню Йорк се нарежда сред най-емблематичните снимки, защото всеки посетил американския град, не пропуска възможността да се фотографира по този начин.

9. Площад Сан Марко, Венеция



Площадът обикновено е пълен с гълъби, които ,между другото, са доста охранени. Многобройните туристи непрекъснато ги хранят, но и не пропускат да се снимат за спомен сред огромното множество от гълъби. Снимката определено е красива!

10. Сфинксът, Египет



Освен с пирамидите, няма как да си тръгнем от Египет без да се снимаме и със сфинкса. Един по-различен начин за снимка е именно този – получавайки целувка от сфинкса.