Всички знаем, че японските учени и изобретатели могат да създадат всичко, което ни дойде на ум. Факт е обаче, че някои от техните "изобретения" са толкова ненужни и ексцентрични, та дори предизвикват смях в нас. 


 
Представяме ви 12 от най-странните неща, изобретени от японци, с които целели да улеснят живота си, но за сметка на това предизвикали насмешка в останалия свят.
 
1. Уред, който помага за по-бързото изсъхване на лака ви
 
Много е просто и добре замислено, но трудно изобретено. След като се лакирате, слагате ръцете си под тънките тръбички. С другата ръка помпате въздух. Струята въздух минава по тръбичките и "се изстрелва" право върху ноктите ви, с това тя помага за по-бързото засъхване на лака ви. Поздрвяваме японците за идеята, но както всички знаем, има доста по-лесни начини да изсушим лака си.
 
 
2. Масло в тубичка
 
Това наподобява на сухото лепило, което използваме. Идеята е по-бързо и лесно да намазваме филията си с масло.
 
 
3. Чадър, който събира водата 
 
Този чадър, освен че ви предпазва от намокряне, ви предлага и уникалната възможност да събирате водата в камера, която да стои на кръста ви. 
 
 
4. Маска за червило
 
Нещо подобно на шаблон, с който ще можете да разкрасите устните си без да излизате от границата на устните. Много полезно е, ако се налага да се гримираме в кола, правеща постоянни маневри.
 
 
5. Фалшиви стъпки
 
Имате възможността да завъртите всяка подметка на 180 градуса.
 
 
6. Уред, който охлажда спагетите ви 
 
Явно някой е бил много гладен и не е можел да изчака, затова е измислил този уред. А може би... доста се е парил?! 
 
 
7. Очила, предназначени за по-лесно слагане на капките за очи 
 
Доста от нас изпитват трудност при слагането на капки, но дори и в най-смелите ни мечти не сме си представяли нещо такова.
 
 
8. Изкуствени "гърди" само за татковци
 
За да могат и мъжете да усетят малка част от магията на кърменето. А след изобретяването на тази джаджа вече никой татко няма оправдание за бездействието си.
 
 
9. Готина каска
 
Само можем да предполагаме каква е причината за изобретяването й. Явно доста от японците обичат да си подремват в метрото.
 
 
10. Уникален чадър
 
Всички знаем, че дори и да сме с чадър, възможността да се намокрим е голяма. Затова японците са решили да изобретят чадър, който обвива цялото ни тяло и няма никакъв шанс водата да влезе. А бонус ефекта е, че приличаме на ходещ шадраван.
 
 
11. Уред, мерещ дъвченето ни
 
Отказваме дори и да предполагаме каква в употребата на това.
 
 
12. Четка за зъби за пръст
 
Интересно, полезно и икономично. За това можем да ги поздравим!