Ревността е токсична емоция, която вреди повече на вас, отколкото на другите. Ако веднъж й дадете почва за развитие, трудно ще я изкорените. И все пак, има надежда! Вижте как завинаги да се отървете от нея и да заживеете щастливо.


Признайте защо ревнувате

Хората рядко признават пред себе си, че имат проблем. Вместо това, дават всевъзможни определения на емоциите си, които са нищо повече от ревност. Това чувство обикновено идва от несигурността, личните комплекси, негативен минал опит, недоверие. Когато почувствате пристъп на ревност, опитайте се да разберете какво наистина стои в основата на това. Вероятно ще откриете, че решаването на проблема включва промяна в самите вас.

Покажете самочувствие

Уверените хора не са ревниви, защото вярват в себе си. Отделете малко време, за да правите неща, които ви карат да се чувствате добре. Не се заблуждавайте, че самочувствието се дължи само на външния вид. Може би нещо ви липсва в професионален план?! Промяната няма да стане изведнъж. Всеки път, когато ви обземат несигурни мисли, се концентрирайте върху нещо безопасно. Важното е да ги елиминирате и да не им позволявате да развалят настроението ви.  

Защо се сравнявате с другите?

Вероятно се изкушавате да се сравнявате с жените от миналото му, с колежките в службата му, с приятелките на приятелите му... Няма смисъл да се сравнявате коя е по-красива, умна, успешна. Дори в живота му да е имало много красиви жени, сега вие сте единствената.

Поставете се на негово място

Помислете как бихте се чувствали, ако ви ревнуват непрекъснато и подлагат действията и думите ви на съмнение? Ето ви още една причина да приключите с ревността още сега!

Ревността не помага, а влошава връзката

В действителност, ревността прави нещата по-зле - особено ако той започне да се отдръпва от вас. Защо да съсипвате връзката си с негативни мисли, вместо да мислите положително и да се радвате на любовта?   

Когато се отървете от мрачните и несигурни мисли, ще почувствате истинското щастие. Не убивайте любовта с грозни съмнения, които в повечето случаи са безпочвени.