Даниела Симидчиева е поредният повод за гордост на България. Дамата официално има най-високия коефициентът на интелигентност, по-висок дори от този на Айнщайн и Бил Гейтс. Тя има 192 от 200 възможни точки от теста на МЕНСА и все още никой не е подобрил резултата й.

"Никога нямаше да си простя, ако бях емигрирала от България. Имах предложения и все още имам. Баща ми беше болен, когато за първи път ми предложиха. Той после почина. Но дори това, че се преместих от родния ми Благоевград в София, ме кара да се чувствам като дърво без корен", призна в предаването "Часът на Милен Цветков" Даниела. "А вече и не искам да си мисля да емигрирам. Имам внучета вече. И искам да съм покрай тях", поясни дамата, която се чувства объркана от пенсионната реформа и не иска да бъде в тежест на децата си. 

В момента Даниела работи в Българската стопанска камара. За кратък период е била и директор на МЕНСА. Тестът за интелигентност прави през 2003 година, в труден за нея момент, за да си докаже, че може. За себе си казва, че не е била от най-старателните ученици, а високата интелигентност е генетично заложена. Приема като ласкателство определението „Най-умната жена в света”. То й носи както приятно чувство, така и много негативизъм от страна на различни хора.

"В живота не ми е помогнало много, но пък не ми е и пречело, ако съм го предала на децата и внуците си ще съм щастлива, защото за мен това е най-голямото богатство", казва тя, допълвайки "Номерът е там да се мобилизираш, да можеш да работиш под напрежение и да бъдеш наблюдателен".