Фатални са първите 12 думи, които ще изречем, когато кандидатстваме за работа и от тях зависи дали ще бъдем назначени или не, пише в. "Метро", цитиран от БТА. След това няма никакво значение какво ще кажем, както и да се представим.

Вестникът цитира изследване на фирмата за търсене на работа Resurgo's Spear. Компанията обучава 16-24-годишни младежи да намерят реализация на трудовия пазар. Досега през нейните офиси са преминали 3000 млади британци, като 75 на сто от тях са се сдобили с назначение.

Кандидатите, които изглеждат релаксирани и могат ведро да отговорят на прости въпроси като "Как сте?" и "Как изкарахте уикенда?" , много често се преценяват като подходящи за търсения пост. Това е причината поради която младежите от състоятелни семейства много по-лесно си намират работа по време на интервю.

Увереният отговор на простите въпроси установява доверие между страните. Способността да се общува "от раз" един ден ще бъде много полезна на работното място и отговорниците в "Човешки ресурси" много добре го знаят.