Броени дни остават до дългоочакваната премиера на екранизацията на една от най-горещите книги, която завладя сърцата на милиони жени по света - "50 нюанса сиво". Защото няма жена, която да устои на доминиращия Крисчън Грей.

Освен садо-мазо сцените, грубия език, доста интригуващите методите на съблазняване и обаятелните описаните образи на героите, си струва да се съсредоточим и върху едни от най-интересните и завладяващи реплики от книгата:

1. "Плачех за загубата на нещо, което така или иначе никога не бях имала. Нелепо, нали? Оплаквах нещо, на което така и не бе даден шанс да живее - моите празни и горчиви мечти и надежди!"

2. "Хората имат нюанси, Ана, като цветовете. И ако думата "преебан" беше цвят, например сив, и ако сивото имаше петдесет различни нюанса, то аз съм преебано сив във всичките петдесет нюанса."

3. ''Мъжете, Ана, не са трудни за разбиране. Те са много просто устроени същества и разбират нещата буквално. Когато кажат нещо, обикновено наистина го мислят. Ние прекарваме часове да анализираме какво са искали да кажат с някое изречение, а то е очевидно. Те казват точно това, което е в изречението, нищо повече.''

4. "Не позволявай на никой мъж да се напъха под кожата ти. Много си млада. Просто се забавлявай."

5. "Целунах този красив мъж, който ме обичаше и когото обичах аз, и той обви ръце около мен, дланите му се насочиха към косата ми, устата му покри моята. Дълбоко в себе си знаех, че винаги ще съм негова и че той винаги ще е мой. Бяхме стигнали до тук заедно и макар да ни оставаше да вървим още много, бяхме създадени един за друг. Бяхме обречени да успеем..."

6. "Не е толкова страшно, колкото си мислиш. Най-големият ти враг е собственото ти въображение."

7. "Танцуваше, все едно животът й зависи от това, а тя правеше тоя номер само когато харесва някого. Когато го харесва истински."

8. "Понякога се чудех дали съм съвсем наред. Може би бях прекарала прекалено много време в компанията на герои романтици в книгите. И вероятно поради това очакванията и представите ми бяха толкова високи. В реалността обаче никой не бе успял да ме накара да се почувствам така."

9. „Можеш да бъдеш истински бесен само на някого, когото обичаш."

10. „Лежах часове наред и те гледах как спиш. Дори и тогава те обичах."

11. “Всичко беше ясно. Той искаше мен, а аз исках повече. Исках той да ме желае и да се нуждае от мен така, както аз го желаех и се нуждаех от него. Но дълбоко в себе си знаех, че това е невъзможно.”