В Древността водата се е използвала в духовни ритуали и лечение, за да изчисти тялото от негативни енергии и болести. Според мистиците силата й се засилва при различните фази на луната, зависи от произхода й и дори от съда, в който тя се съхранява. Не случайно много от нас са изключително капризни в избора си на вода и не обичат да я сменят. 

Десетки са рецептите да облагородим вода с помощта на билки и подправки, които поставяме в нея. Те са лесен метод за детокс и хидратиране на тялото, зареждане с витамини и полезни елементи.

Не само растенията обаче могат да превърнат водата в елексир. Според почитателите на кристалите друг метод, който е подходящ не само за лекуване, но и за поддържане на общото здравословно състояние, е зареждането на вода с помощта на благородни и цветни камъни.

От хилядолетия на кристалите се предписват различни чудодейни свойства, които преминават във водата при контакт. Тази техника за зареждане енергизира тялото, създава усещане за повишена жизненост и хармония. Все по-често методът се използва дори в някои от най-популярните СПА центрове по света.

У нас например, може да пиете минерална вода с планински кристали в Хисаря. Там наравно с детокс коктейли от пшеничена трева, се сервират и малки чашки с предварително заредена с кристали вода. На течността се предписват какви ли не специални свойства. Ако вече разпалихме любопитството ви, ето и пълни указания как да си приготвите кристален елексир в домашни условия. 

Как да облагородим вода с кристали?

Напълнете съд от безцветно стъкло с дестилирана или изворна вода. Решете какъв безцветен кварцов кристал или цветен камък ще използвате, за да я облагородите. Той трябва да притежава някакво свойство или вибрация, които сте сигурни, че ще бъдат благотворни за тялото ви.

Ако например се чувствате болни, може да изберете аметист. Той е подходящ за лекуване на всякакви смущения.

Спрете се на безцветен кристал, ако се нуждаете от повече жизнена енергия и чистота на мислите. Безцветните кристали могат да се използват като превантивно средство срещу влошаване на здравето. На практика те са универсални.

Пречистете камъка под течаща чешмяна вода. Това се прави с цел да се премахнат прашинки и бактерии, но и да се "изчисти" от различни енергийни наслагвания. След това го пуснете във водата. Ефектът ще бъде много по-силен, ако сложите съда да постои на слънце един час, цял ден или дори три дни. После можете да изпиете готовата вода или да я съхранявате в хладилника за по-нататъшна употреба.

Ако решите, пригответе предварително няколко съда заредена вода, всяка с различен цвят или камък, която може да ви потрябва по-късно.

Някои препоръчват върху всеки съд да се въздейства само с по един цвят. Други твърдят, че цветовете и камъните могат да се смесват. Експериментирайте, за да разберете как водата работи най-добре за вас.

Внимавайте с дозите. Понякога са нужни само няколко глътки. При остри заболявания навярно ще изпитате потребност да пиете по чаша на всеки петнайсет минути през първия час и после по-малки количества през остатъка от деня. Експериментирайте върху себе си и проверявайте какъв ще бъде резултатът.

Източник: По идея на NewAge.bg