Кой не обича дългите успокояващи вани, които карат сетивата ни да се пробудят. А за да направите удоволствието и забавлението още по-големи, можете сами да си направите бомбички за вана у дома. Не са ви необходими много продукти, но най-важните са желание, въображение и свободно време. Резултатът ще бъде налице, в това сме сигурни, бомбичките ще ви атакуват, а последиците ще са премахване на стреса и освобождаването на съзнанието ви от лоши мисли.

Започваме ли?

За направата на 3-4 бомбички са ви необходими:

сода за хляб - 4 с.л
лимонена киселина - 2 с.л.
пълнител (морска сол, мляко или нишесте) - 1,5 с.л.
маслена основа - 1 с.л.
етерично масло - няколко капки
вода
формички

Как да ги приготвим:

Първо, трябва да смелите лимонената киселина в кафемелачка. Получения прах прибавете към содата за хляб, а след това ги счукайте в хаванче.

Към полученото трябва да прибавите пълнителя. За него няма ограничения, може да бъде всякакъв. Зависи от вас - морска сол, мляко или пък нишесте.

Разбъркайте сместа много добре. Сега е ред да добавите маслената основа. Това е масло в зависимост от вашите предпочитания. Единственото, което не се препоръчва, е слънчогледовото, по простата причина, че изсушава кожата. Най-доброто предложение е зехтинът, но вие можете да добавите каквото пожелаете.

След прибавянето на маслото, разбъркайте добре и разбийте всички бучки. Идва ред и за етеричното масло, което също избирате вие - може да добавите само едно или да направите любимата си комбинация. Съветваме ви да направите избора си на етерично масло според сезона. 

Продуктите, смесени дотук, трябва да образуват смес подобна на люспи.
Дойде време и за последната стъпка. Напръскайте сместа с малко вода, размесете и сложете във формичките. Що се отнася до тях - могат да бъдат всякакви, вие решавате - каквото имате под ръка и отговаря на вкуса ви.

Оставете формичките на сухо място и изчакайте да изстинат. Обикновено този процес отнема 5-10 минути, но по-добре е да изчакате малко повече време, за да сте сигурни в резултата.

Понякога, когато водата е повече от необходимото, сместа се подува. Затова, ако забележите нещо такова, приберете формичките във фризера

Това е, приятно приготвяне и ... релакс!