Чудесна идея за добавяне на повече индивидуалност към имиджа ти е създаването на собствен парфюм. Очаровай околните с аромата му. Експериментирай с различни ухания и персонализирай своя парфюм.

Съставки:

  • Пчелен восък
  • Бадемово масло (или друго олио като жожоба, зехтин)
  • Ароматни масла по твой избор (ванилия, лавандула)
  • Кутийки, в които да съхраняваш своя парфюм

Приготвяне:

Първа стъпка: Тъй като приготвянето е невероятно лесно, можеш да направиш няколко партиди с различни аромати за вкусовете на различните хора, на които да направиш подарък. Първото нещо, което трябва да направиш, е да решиш колко твърд парфюм искаш. Ако искаш да я по-течен, сложи повече масло и по-малко количество пчелен восък.

Втора стъпка: Преди да разтопиш сместа восък/масло на печката, експериментирай със сместа от масла по твой избор. Смесвай ги в купа, така че ароматът, който ще се получи, да ти допада, преди да го добавиш към восъка. Използват се около 15-20 капки от маслата на 1 супена лъжица от восъка. Можеш да добавиш повече или по-малко в зависимост от това колко силен искаш да е парфюмът ти.

Трета стъпка: Добра идея е да отвориш кутийките си преди да разтопиш сместа, за да са готови за наливане в тях. Разтопи пчелния восък върху печката на ниска температура. Не трябва да се използва микровълнова. Може също да се разтопи в тенджера с топла вода. Бъди сигурна, че разтопяваш на ниска температура и разбърквай постоянно. Добави смесицата от ароматни масла в разтопената смес.

Четвърта стъпка: След като пчелният восък се разтопи, го излей в кутийките. Сместа започва бързо да се втвърдява, затова при нужда може да я върнеш на котлона, за да се разтопи отново. Сместа в кутийките ще се втвърди за няколко часа.

След това просто нанеси малко количество от този балсам на ключовите точки по китката и врата си.