Лято е! Всеки се нуждае от аксесоари, с които да блесне, а тези по рафтовете в магазините са безбожно скъпи и много често не си струват цената. Претърсете шкафа си, в него се крие поне един чифт дънки, който никога не сте обличали и нямате това намерение. Хващайте ножицата и макарата, защото ще си правим чанта!
 
 
Необходими материали:
  • 1 чифт стари дънки
  • Ненужен колан(за предпочитане тънък)
  • Ножица
  • Игла и конец
  • Секундно лепило
Стъпка №1:
Отрежете единия крачол на дънките и изрежете от него необходимата ви част, както е показано на снимката по-долу. 
 
Стъпка №2:
Отделете токата от колана с помощта на ножица.



Стъпка №3:
Обърнете дънките с вътрешната страна навън, както при прането на тениските с щампа и зашийте единия им край, докато сте сигурни, че червилото ви няма да изпадне през него, когато го сложите в новата си чанта. 



Стъпка №4:
Обърнете дънките отново, така че да дойдат в първоначалната си позиция. Преметнете другия им край над този, който вече зашихте.Старите ви дънки започват да придобиват формата на чанта, подходяща за вашето ежедневие.
 
Стъпка №5:
Тук започва най-трудната част от нашата задача. След като вече сте зашили дънките, отрежете няколко сантиметра от колана и от тях направете дръжчици, които ще държат колана прибран, залепете ги към дънките с помощта на секундното лепило. Залепете единия край на дългия колан за горната част на дънките, така както е показано на снимката по-долу, а в долната част залепете токата. Коланът е механизмът, който ще пази сигурността на вашата чанта, уверете се, че сте се справили добре с него. 



Стъпка №6:
Вашата нова чанта е добре приветствана от приятелките ви, дочух, че питат от къде сте я купили?