Всяка връзка е различна, но има нещо, което е общо за всички двойки – неизбежните скандали и спорове. От време на време всички влюбени имат разногласия, за да ги разрешите по-бързо и за да си спестите много болка, сме подбрали 6 неща, които трябва да направите сега.

1. Започнете да спестявате

Никога не е твърде рано да започнете да спестявате за образованието на детето ви или за пенсионирането ви. Може би сте оставили тези планове за далечното бъдеще, но е по-добре да планирате рано, вместо да изпаднете във финансова криза по-късно.

2. Говорете за проблемите с новите ти роднини

В един идеален свят с нашите любими вървят и перфектни, мили роднини, които никога не ни създават проблеми. За съжаление, обаче, не живеем в идеален свят и повечето пъти се получават разногласия. Това е съвсем нормално и е по-добре да го обсъдите и да намерите разрешение на конфликтите.

3. Обсъдете сериозните крачки във връзката ви

Не казваме да обсъждате бъдещия ви дом на първата среща, но когато връзката ви достигне един сериозен етап, е важно да обсъдите всички крачки заедно. Ако засегнете тези теми, ще разберете дали сте на една и съща вълна, дали нямате непреодолими различия и как всеки от вас си представя семейния живот.

4. Направете си план за действие в кризисни моменти

Никой не иска да говори за сериозните кризи в живота, но е добре да сте подготвени. Независимо дали става за пожар в дома ви, уволнение или дори смърт в семейството. Един план за действие ще ви е от полза в такива напрегнати моменти.

5. Обсъдете професионалните планове и на двама ви

В някакъв момент всеки от нас преживява екзистенциална криза. Може би един ден партньорът ти вече няма да иска да е зъболекар... а художник? Обсъдете мечтите си, за да не останете изненадани един ден.

6. Говорете за деца отрано

Какво е мнението и на двама ви? И двамата ли искате деца, колко? Може би единият се колебае или е твърдо против? Този разговор вероятно ще окаже огромно въздействие върху връзката ви и е добре да го проведете по-рано, отколкото след години да разберете, че имате съвсем противоположни мнения.