Толкова много написано и толкова много прочетено. Какво искат мъжете, какво искат жените? Осъзнавам, че дълбоко като жени има желания, които са общо споделени. Но като уникална и неповторима е важно да изследвам и лично моите желания и да си отговоря на въпроса кога се чувствам обичана.

Невероятно е да ги знаеш. Чувстваш се повече жена, нежна, деликатна и в същото време жива и силна. Гледам през прозореца небето и слушам Alicia Keys, Fire we make. Какво разпалва огъня в мен? Ще ти разкажа и ми се иска докато четеш да се вълнуваш, да имаш пеперудите в стомаха, да ме чувстваш във всяка дума, истинската аз.

Всичко е в детайлите, в малките жестове, с които ми показваш колко ме харесваш и с които искаш да видиш радостта в очите ми. Чувствам се специална, когато небрежно ми показваш, че знаеш какво обичам и дори да не го разбираш напълно или харесваш, приемаш, че е част от мен и това е достатъчно... Харесва ми да вярваш в мен и да виждаш силата ми и едновременно да ме галиш нежно и да усещаш жената.

Вярвам, че всяка жена е нужно да се свърже със своите топ 10, топ 5, топ 3 на своите желания в любовта. Да бъде честна и открита пред сърцето си какво създава в нея усещане за дом, какво разпалва огъня в утробата и, какво разтапя тялото и, какво утолява жаждата й. Нужно е да има силата да го заяви открито, да застане зад себе си и с онази женска упоритост, да не отстъпва, да не се примирява с по-малко. Да обещае пред себе си да се събуди и да бъде по-силна от страховете, че ще остане сама, че няма да я харесат, че ще я наранят.

„— Хората — каза малкият принц — се пъхат в бързите влакове, но не знаят вече какво търсят. И затова почват да се движат, но се въртят в кръг…
И добави:
— Напразно…
Кладенецът, до който бяхме стигнали, не приличаше на сахарските кладенци. Сахарските кладенци са обикновени дупки, изкопани в пясъка. Тоя приличаше на селски кладенец. Но тук нямаше никакво село и мен ми се стори, че сънувам.
— Чудно нещо — казах аз на малкия принц, — всичко е готово: и чекръкът, и кофата, и въжето…
Той се засмя, пипна въжето, завъртя чекръка. И чекръкът заскрибуца като някой стар ветропоказател, който отдавна не е бил въртян от вятъра.
— Чуваш ли — рече малкият принц, — ние събудихме тоя кладенец и той пее…
Аз не исках малкия принц да се изморява:
— Остави ме аз да въртя — казах му аз, — много е тежко за тебе.
Изкарах бавно кофата до ръба на кладенеца. И я закрепих там здраво. Песента на чекръка продължаваше в ушите ми, а във водата, която още трептеше, виждах как трепти слънцето.
— Жаден съм тъкмо за тая вода — каза малкият принц, — дай ми да пия…
из Малкият принц”

Да се върнем към наръчниците. Топ 10, топ 5, топ 3 какво искат жените. Обаче кои са моите топ? Мъжът до мен да иска да ги разбере. Да е любопитен да ги научи. Да е отворен да ги случи.

След това, след това да ме покани на танц. Да почувствам топлината на тялото му, да усетя, че съм жадна тъкмо за тази вода.

Бъди вдъхновяваща жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на Бъди Вдъхновяваща Жена

П.П Ако тази статия ти харесва, сподели я на приятелки и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П В летните страсти не забравяй да бъдеш своя закрилница на сърцето си. Каня те на 27 Август от 19:30 - 21:30, ул. Отец Паисий 53, да разбереш, кои качества е нужно да изследваш в мъжа, за да си спокойна, че е подходящ за емоционално обвързване. Вход 15 лева.

Да, искам да бъда своя закрилница и да се запиша за лекцията!