Психолозите вярват, че могат да разберат много за един човек по начина, по който реагира дори в най-простички ситуации, например когато е помолен да нарисува нещо. Тези, на пръв поглед обикновени изображения, могат да разкрият нашите страхове, мечти и дори основни черти на характера.

Днес те предизвикваме да направиш един такъв тест и да разбереш какво разкрива рисунката за същността ти. Задачата е да нарисуваш човек в дъжда, а тестът ще разкрие как се справяш с напрежението и в какъв етап от живота си се намираш. За целта трябва да вземеш един лист и да нарисуваш човек в дъжда със своя собствена история.

След като си готова, можеш да разбереш какво разкрива рисунката ти:
  • Разположението на рисунката:
  1. Вдясно. Ако си нарисувала човека в дясната част на листа, това показва, че имаш силно желание да се развиваш професионално и си уверена в бъдещето си.
  2. Вляво. Ако си нарисувала човека в лявата част на листа, това показва, че си песимистично настроена към живота и нещо от миналото ти продължава да те гнети и ти пречи да бъдеш щастлива.
  3. В центъра. Ако си нарисувала човека в центъра на листа, това означава, че ти си много амбициозна личност, която обича да се състезава с останалите.
  • Чадърът:
  1. Без чадър. Ако човекът ти е изложен на дъжда без чадър, това показва, че ти трудно се справяш с напрегнатите ситуации и не си си изградила защитни механизми.
  2. Голям чадър. Ако си нарисувала голям чадър, който закрива изцяло или почти напълно човека, то ти си личност, която има нужда от защита и често приемаш отбранителна позиция. Имаш нужда от подкрепа, трудно се доверяваш и затова понякога предпочиташ да си сама и изолирана, отколкото да попаднеш в напрегната ситуация.
  3. Само дръжка на чадър. Ако на листа се вижда само дръжка на чадър, това показва, че ти имаш нужда се чувстваш сигурна и често се подготвяш предварително за всякакви проблемни ситуации, които могат да възникнат.
  • Човекът:
  1. В анфас. Ако човекът е обърнат с лице към теб, ти имаш силата да се справяш с трудните ситуации.
  2. В профил. Показва, че те е страх от заплетени и сложни ситуации.
  3. В гръб. Често се притесняваш и предпочиташ да останеш незабелязана, не обичаш вниманието.
  • Размерът на рисунката:
  1. Малък. Ако рисунката ти е със съвсем малки размери, това показва скромност, неувереност, чувство за малоценност и ниско самочувствие.
  2. Голям. Ако пък рисунката заема почти целия лист, ти имаш нужда от признание и си малко суетна.
  • Как я нарисува: Най-често срещаният начин е да се започне от главата и да се завърши с дъждовните капки. Ако обаче...
  1. ... си започнала с краката, това показва, че често избираш грешния подход при решаването на проблемите. Мислиш нестандартно, но това невинаги е в твоя полза.
  2. ... си започнала с чадъра, това показва, че често си в отбранителна позиция и дори изграждаш стени около себе си, за да се предпазиш.
  • Движи ли се човекът?
  1. Ако човекът е неподвижен, това показва, че си предпазлива към околния свят и трудно се адаптираш в нови ситуации.
  2. Ако човекът върви, това показва, че си уверена и целеустремена.

Верни ли са резултатите?