На 14.11. в 16.00. часа настъпва Пълнолуние в знака Телец. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Скорпион.

Заради напрегнатата конфигурация е възможно от 13.11. до 15.11., да сме едностранчиви, объркани, силно конфликтни и не особено склонни към компромиси. Много е вероятно силно да усещаме напрежение между нещата, които искаме съзнателно да правим и реализираме (Слънцето), и нещата, за които подсъзнателно и емоционално копнеем и от които се нуждаем (Луната).

Периодът около Пълнолунието няма да е подходящ за ходене по лекари, правене на изследвания, взимане на важни решения, стартиране на дейности, провеждане на сериозни разговори, правене на инвестиции. Оста Телец-Скорпион е пряко свързана с медицинските интервенции, парите, собствеността, общите ресурси, кредитите, банковите операции, наследствата, т.е. именно в тези сфери е добре да сме наистина внимателни и да не предприемаме рискови дейности, понеже има вероятност да сме импулсивни и не особено рационални, заради което да претърпим загуби в последствие.

Пълнолунието в Телец също така предразполага и към дребни здравословни неразположения, като главоболие, грипни състояния, леки травми.

Напрежението около Пълнолунието най-силно ще повлияе на неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, които по всяка вероятност ще имат силен конфликт между това какво трябва да правят (Слънцето) и нещата, които са им на сърце и с които биха искали да се занимават в действителност (Луната).

Също така е възможно да им възникнат разправии с хора от обкръжението, на които ще са склонни да реагират прекалено емоционално, без да премислят ситуацията от всички ъгли. При всички случаи е важно да се постараят да не оставят емоциите и напрежението да ги завладеят и да изригнат в неподходящ момент пред неподходящите хора, рискувайки да си развалят отношенията с тях за продължително време.

Въздушните знаци Везни и Близнаци е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Водните знаци Риби и Рак е възможно да получат важни съобщения, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Земните знаци Козирог и Дева не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Огнените знаци Стрелец и Овен ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.