Любов, изобилие, сбъднати мечти и много удоволствия ви пожелавам за 2016 година! Благодаря ви за доверието към мен и за това, че ми помагате да случа мисията си да има повече щастливи хора на света. Виждам метаморфозите на жените на моите семинари и това ме прави много удовлетворена и щастлива. Получавам и много имейли и съобщения, в които вие ми задавате най-различни въпроси. Най-често срещани са молбите за съвет как да намерите своя принц и как да направите връзката си по-щастлива и удовлетворяваща.

По този повод ще споделя с всички вас няколко важни неща, в чието действие съм се убеждавала многократно. Как да намериш и задържиш любовта:

Обичай мъжете – всички мъже!

Точно така – всички. Представяте ли си как някой, който е алергичен към цветя, заравя с наслада нос в букет рози? Няма как да стане, нали? Същото е и с мъжете. Ако ти смяташ, че те изначално за нищо не стават, безнадеждни са и са боклуци, шансът да срещен свестен мъж е минимален. Ако искаш качествен мъж в живота си, се научи да мислиш и да говориш за мъжете само хубави неща. 

Приеми, че повредата е в твоя телевизор

Ако ти виждаш някой като лош човек, това не означава, че той е такъв, а че ти нямаш духовната сила и високата вибрация, за да видиш хубавите неща в него. Другите са наше огледало. Това, което ти виждаш в тях, е отражението на собствените си черти и качества. Няма как да разпознаеш и назовеш у някого , нещо, което не е част от твоята карта на света. Какво следва оттук? За да срещнеш принц, е нужно ти сама да се превърнеш в принцеса.

Създайте заедно правилата на вашата връзка

Много хора се заблуждават, че след като вече имат връзка и след като с партньора се обичат, нещата ще се случат от сами. После са изненадани от натрупаното напрежение и от конфликтите. Можете да ги овладеете до значителна степен, ако имате ясни правила, които да следвате. Как да ги създадете? Общувайки, вероятно вече сте наясно кои са нещата, които не харесвате. Например – ти не понасяш да ти крещят, да ти проверяват телефона и да ти правят сцени на ревност. Той не обича да му говорят, докато гледа мач, да го посещават в офиса неочаквано и да му организират вечери с приятели, без да го питат. Понякога нещата могат да са по-дълбинни – на ниво ценности. Системата обаче е една – обсъждате какви са важните правила за всеки от вас, докато стигнете до консенсус. Написвате ги на лист и се подписвате под тях. Така се задължавате да ги спазвате.

Научи се да даваш любов, тогава, когато другият най-малко заслужава

Всеки може да обича, когато отсреща получава обич и разбиране. Да дадат светлина, когато отсреща има тъмнина успяват само най-осъзнатите от нас. Имайте предвид, че именно трудните ситуации са тези, в които израстваме и разгръщаме потенциала си.

Не лепи етикети, а изразявай чувствата си

Има разлика в това да кажеш „ ти ме нараняваш” и „чувствам се наранена”. Първо – никой не може да те нарани, обиди, злепостави, ако ти не му позволиш, защото не е важно какво ти се случва, а как го приемаш. Второ – когато говориш от сърцето си, ти изразяваш чувства, а не даваш оценки. „Ти си виновен” е оценка. Комуникацията от сърцето предполага да кажеш какви са фактите, да обясниш как те те карат да се чувстваш, да помолиш за промяната, която ти е нужна и да предложиш нещо в замяна. Например: „Чувствам се зле, когато не ми вдигаш телефона. Моля те, дори да не ти е удобно да разговаряш в момента, ми се обади дори само, за да ми го кажеш. Аз от своя страна ти обещавам, че, когато си на работа, ще ти звъня само, ако е наистина важно да те чуя.” Различно е от: „ти не ме обичаш! Аз искам да те чуя дори за миг, а ти не благоволяваш да си вдигнеш телефона. За какъв се мислиш?!”, нали? Отгоре на всичко е много по-ефективно за изграждането на хармонични отношения в дългосрочен план.

Бъди готова да предоговаряш

Общуването не е статично и това, което удовлетворява теб и партньора ти днес, вероятно ще е недостатъчно утре. За да градиш и запазиш щастлива връзка, е нужно да си отворена за промени, нащрек за своите нужди и тези на другия и готова да полагаш усилия за връзката. Развиваме се в професиите си и се обучаваме постоянно. Защо тогава очакваме, че можем да си позволим да сме статични в личния си живот?

Вярвам, че щастливите връзки се градят с търпение и постоянство, а любовта е здравата им основа. Пожелавам ви хармония и светлина.

с обич,

наталия