Според един виц, ако искаш да умориш един мъж, трябва да му дадеш болна жена и стара кола. В тази стара смешка има много истина, защото голяма част от мъжете се асоциират с колите си, а жената е тази, която зарежда партньора си с енергия и сила чрез секса, подкрепата и възхищението си. 

Какво обаче е нужно на мъжа, за да се чувства удовлетворен и щастлив във връзката си?

Източник на съветите, които ще ви дам в тази статия, са мъже – някои са мои приятели, други са ми клиенти. Прави впечатление, че колкото и различни да са техните идеали за жените, изискванията им към тях са много сходни. Мъжът иска:

Да го обичаш, да се грижиш за него и да показваш, че ти пука.

Много връзки стават жертва на женския предразсъдък, че не бива първа да показваш на мъжа, че ти е важен. Така се бил възгордявал, започвал да те върти на малкия си пръст и т.н. Играта на котка и мишка може да е интересна известно време, но липсата на сигурност, че си важен за човека до теб, е изтощителна. Ако искате да имате искрено отношение към себе си, дайте го на другия. Да признаеш на някой, че го харесваш и че ти е хубаво с него, е акт на внимание и начин да изразиш себе си и емоциите си.

-  Да го подкрепяш в тежки ситуации.

Бъдете на страната на партньора и му създайте усещането, че той може да разчита на вас, когато има проблем. Не е нужно да се превръщате в душеприказчик. Достатъчно е да вярвате в капацитета на мъжа да се справи и по адекватен начин да изразявате това си отношение. В случай, че често сте в подобна ситуация и имате усещането, че попадате на неудачници, внимателно анализирайте поведението си. Ако сте влезли в ролята на спасителя, за да я подхранвате, вие търсите хора, които се изживяват като жертви. Получава се порочен кръг.

-  Да си сексуално активна.

Жените често наказват мъжете като не им говорят, сърдят им се или им отказват секс. Тези стратегии не са печеливши, защото лишават мъжа от внимание и както казахме в началото –от подхранване с енергия чрез сексуалното общуване. Изходите са два – или мъжът губи сила и съответно позиции в работата и бизнеса си, или намира друга жена, която ще е по-щедра с него. Ако има проблем – говорете за него, заявете нуждите си. Цупенето не помага, най-малкото, защото мъжът често не може да направи връзката между поведението ви и някое от своите действия.

Да не го притискаш 

За част от дамите да си намерят партньор е толкова важно, че още след първата среща сменят статута си във фейсбук на „обвързана“, а до края на седмицата са задръстили страницата си със съвместни селфита. Следват срещите с мама, баба, момичетата… Съгласете се, че това е стресиращо нахлуване в личното пространство на мъжа. Знам за доста провалени връзки в резултат на нетърпението на жените да се покажат в статута си на нечия любима. Бъдете внимателни с тези неща, защото могат да изплашат и най-отворения за обвързване човек. Търпението и тактът винаги се отплащат.

-  Да се чувстваш удовлетворена, щастлива и доволна с него -

тогава той знае, че се справя добре, че успява да се грижи за теб и ти доставя радост. Ако ти си тъжна и потисната, не оценяваш жестовете му, нямаш живец, той се чувства безполезен. Тогава той си тръгва от теб не заради другата жена, заради по-добрия й статут или гръдна обиколка, а заради начина, по който тя го кара да се чувства.

-  Да има свобода и свое пространство

Може би, когато сте се запознали, той е спрял да излиза на бира с приятели или да ходи на футбол, за да прекарва всяка минута с теб. Не е здравословно обаче да искаш това да продължава все така. Когато хората се сливат един с друг и стават като скачени съдове, това ги ограбва, вместо да ги обогатява. Личното пространство е нужно, за да продължаваме да се развиваме, да трупаме впечатления и преживявания. Тогава имаме какво да си дадем и споделим, когато сме заедно.

Да му даваш възможност да се дистанцира, когато това му е нужно

Няма да се изморя да повтарям, че когато имат проблем, мъжете са устроени така че да се концентрират и решат. За разлика от жените, те обикновено нямат нужда да го обсъждат надълго и нашироко, да се консултират. Жените възприемат това дистанциране като лично насочено към тях. Резултатът е, че, когато мъжът реши проблема и е настроен за празнуване, той намира до себе си една обидена и ядосана жена.

Момичета, вие сте перлата в короната на своя мъж, не искайте да бъдете целия му свят. От това ще загубите и вие, и връзката ви, защото мъжът ще се смали заедно със света си.

Бъдете щастливи!

С обич, Наталия