Често успешни жени споделят с мен, че се съмняват дали партньорът им е правилният мъж за тях и се чудят дали не трябва да си потърсят друг. Давам ви един начин за бърза проверка как стоят нещата: ако когато той се е появил в живота ви, сте имали усещането за лекота и са започнали да ви се случват чудеса, бъдете сигурни, че ги е привлякла енергията на любовта. Ако пък животът ви е станал по-тежък, откакто се познавате - започнали сте да губите пари, да се чувствате апатични и без сила, то вероятно не сте подбрали точния човек за себе си. Любовта дава крила, не ги реже!


Случва се често бракът или съжителството да не вървят, отношенията да циклят, да се разразяват грозни кавги и разправии и едва когато се появи любовница, жената да осъзнае, че наистина обича мъжа си и да се бори за него със зъби и нокти. Разбира се, че има как да си върнете мъжа и обещавам скоро да ви кажа точните стъпки, които да ви помогнат в тази ситуация, но трябва ли да се стигне до нея, за да разберете, че точно той е мъжът за вас?

Помните ли Скарлет О’Хара от „Отнесени от вихъра”? Тя живя години със страхотния Рет Бътлър, но беше убедена, че е влюбена в Ашли Уилкс. Едва когато съпругът й я заряза, тя разбра, че той е мъжът на мечтите й, а любовта й към Ашли е просто илюзия.

Това често се случва и в реалния живот. Абстрахирайте се от конкретните неща, които ви тормозят в момента, погледнете на ситуацията така - щом имате мъж до себе си, значи той е правилният за вас. Започнете да му давате енергия, любов, подкрепа и благодарност, дори да ви се струва, че някъде другаде има нещо по-добро. Често това е илюзия. Нали знаете, че не трябва да съдите за съдържанието по опаковката? Първо се постарайте да направите от своя мъж идеален и после може би няма да има нужда да го сменяте.

Преди да отхвърлите идеята с лека ръка, честно пред себе си признайте колко пъти сте критикували мъжа си, обяснявали сте му, че за нищо не става, че не може да се грижи сам за себе си и ако не сте вие, е загубен, че Иван печели повече пари от него, че Пешо няма шкембе... Колко пъти вместо с любов и подкрепа, сте го посрещали с нервност и недоволство? Колко пъти вместо да му благодарите за подаръка, сте го питали – ти нормален ли си, как можа да ми купиш това?

Питам ви какво ще се случи, ако започнете да поливате растение с киселина, да му подкастряте клоните до дъно и да отчупвате всеки нов филиз? Дори да е 100-годишен дъб, ще умре, нали така? А не правим ли същото с хората, като ги критикуваме и вместо да оценяваме усилията им, ежедневно им обясняваме колко са некадърни?

Сега сигурно си мислите – аз не правя така. Сигурни ли сте? Нека ви разкажа една истинска случка. Провеждах един от тренингите си - „Мъдрата жена”, в който подробно разказвам как е важно да се възхищаваме на мъжете и да ги караме да се чувстват велики, за да бъдат те успешни. В почивката една жена идва и ми обяснява: всичко това, което ни учиш, е чудесно и аз го знам. Просто моят мъж не става. Моля те, нека да ти го докарам, за да го пооправиш.

Аз се усмихвам и я питам дали е убедена, че проблемът е в него. Разбира се, отговаря тя, аз съм успешна, умна. Той не се справя!

Помолих я да сподели това пред групата. Попитах я дали разбира какво направи? Как застана пред толкова много жени и заяви, че мъжът й не става? Че вече го е смачкала и изхвърлила? Разказах й за една моята приятелка, която постоянно обяснява колко гениален е нейният мъж! Колко е мъжествен и секси! И винаги с много любов казва за него само хубави неща и суперлативи. Разбира се, че той се разви и и стана много успешен по време на съвместното им съжителство.
Запомнете, говорете само хубави неща за вашите мъже, застанете зад тях, хвалете ги – това е пътят към техния успех! Никакви обиди и неща от типа той е по-слаб от мен, той не става, той е мухльо.

Казвайте: той е звезда, той е гениален, той ще покори света! Ще видите какви неща ще започнат да се случват!

Вие сте източникът на сила и енергия за вашия мъж, ако той не се справя, няма как вината да е само негова, нали? Ако още не сте го направили днес, обадете се и му кажете „Скъпи, ти си страхотен!”. Утре пак, а междувременно измислете още много хубави неща за него. Правете го от сърце и с вяра, защото неговата промяна минава през вашата.