С тази поредица от статии искам да ти споделя истински стойностните и привлекателни характеристики за мъжете, които са обект на изследване от психолозите и най-добрите консултанти по взаимоотношения в света.

Моето желание е да съм ти полезна с професионални и работещи насоки, с които да отключиш своята привлекателност като жена.

Упражненията и съветите в статията съм научила от най-добрите треньори по личностно развитие в България и света и аз и моите клиентки сме се убедили лично в ефикасността на всяко от тях.

Твоя остава отговорността да ги прилагаш в живота си и да се радваш на прекрасните резултати.

В първа част ти разказах за значимостта на инстинктивната ни природа в света на привличането между мъжете и жените. Споделих ти първите 3 от 10 характеристики, които мъжете намират за истински привлекателни, както и практични насоки, с които да ги събудиш в себе си.

Ако си пропуснала първа част или искаш да си я припомниш отново, ето линк към статията: Част I Научи кои са топ 10 характеристиките, които мъжете намират за истински привлекателни и секси в жените!

И така настани се удобно, продължаваме нашето пътуване в света на привличането.

Характеристика N4: Стойката на тялото ти

Както вече разбираш да си привлекателна в света на мъжете във висока степен е свързано с твоята визия, но не по начина, по който си свикнала да гледаш на нея.

Днес жените отделят много време на своето тяло под формата на пилинги, масажи, СПА процедури, а някак си приемат за даденост стойката на тялото си.

Преди да продължиш да четеш те приканвам да погледнеш каква е стойката на твоето тяло и какво би казала за тази жена.

Стойката е израз на вътрешното самочувствие на жената и отношението, което тя има към себе си и живота.

Когато жената има изправена стойка тя изпраща послание на мъжете, че е здрава, че се харесва, че обича тялото си и живота. А това мъжете намират за изключително привлекателно.

В днешно време много малко се говори за стойката, а тя е един от водещите фактори за привлекателност.

Ето и как да повлияеш положително върху стойката си.

- Когато стоиш изправена си представи, че все едно има едно въженце, което те дърпа напред и едно което те дърпа нагоре. Хубаво издай гърдите си напред, раменете ги отпусни надолу и назад. Често се случва раменете ти да отиват нагоре и сякаш са напрегнати. Просто насочи вниманието си към тях и ги отпусни назад и надолу. Това също ще ти помогне да дишаш по-дълбоко и по този начин пречистваш и тялото си.

Ако да стоиш по този начин е нетипично за теб искам да си отговориш на въпроса: Каква тежест нося в себе си, за да ми е трудно да бъда изправена?

Дългото седене е основният враг на добрата стойка, затова на всеки час ставай и се разтягай. Запомни, че по този начин ти увеличаваш сексапила си десетократно.

- Пробвай да ходиш с книга на главата си, както са правили принцесите едно време. Не случайно са тренирали по този начин.

Характеристика N5: Чувствената извивка в долната част на гърба ти

Коя е най-популярната област за татуировка при жените? Точно така, долната част на гърба. Тази област е много чувствителна, ерогенна зона в женското тяло и татуировката естествено насочва вниманието към нея.

Защо тази област предизвиква силно привличане в мъжете?

Психологически, извивката в долната част на гърба е сигнал за мъжете, че жената може успешно да износи тяхното бебе. По време на бременност силните мускули в долната част на гърба подпомагат износването на плода.

Не случайно най-сексапилните дупета в света са придружени с изящна извивка в долната част на гърба.

Тайната тази част от твоето тяло да бъде по-секси и привлекателна е:

Движението!

Всъщност тази извивка е естествена и характерна за женското тяло. Липсата на движение е причината да се отнеме от нейната заобленост. Затова ако искаш да бъдеш секси е важно да упражняваш и разтягаш тези мускули. Няколко минути на ден могат да направят чудеса за тази област в твоето тяло.

Много от танците в Африка са свързани с подчертаване и движение на извивката в долната част на гърба и ханша. Един такъв танц е кизомбата.

Кизомба е танц, който се танцува в двойка, но тук искам да ти представя едно видео, с което може да изваеш тази част от тялото си по един забавен и нестандартен начин само за 3 минути на ден.

Кой е казал, че всяко движение трябва да бъде свързано с фитнес?

Наслади се: 

Характеристика N6: Нежният ти женствен глас

В съвременното ни общество, все повече жени се движат, обличат и говорят като мъже. И ако това ти помога в работния свят, то гарантирано ти вреди в света на любовта.

Ако искаш да привлечеш в живота си мъжествен мъж, е важно да демонстрираш своята женственост през движенията си, визията си и гласа си.

Научно е доказано, че мъжествените и успели мъже са силно привлечени от по-женствени гласове. Характерно за женствения глас е, че той е нежен. Ако си представиш, че чуваш най-женствения глас в света, как би звучал? Със сигурност няма да е монотонен, груб, насечен или заповеден, както често говорят жените днес.

Нежният глас е сигнал за наличието на повече женски хормони в тялото и също е индикатор, че жената е жизнена и има малко стрес в живота си.

Гласът казва много за твоята личност.

Наличието или липсата ти на енергия проличава през гласа ти. Дали си уверена или не, също проличава през гласа ти. Умението ти да се забавляваш, да бъдеш игрива, определено проличава в гласа ти.

Един от световно известните вокални треньори и изследователи на човешкия глас Артър Самюел Джоузеф (Arthur Samuel Joseph), споделя че гласът ти е най-уязвимата част от теб, израз на твоята дълбока същност. Помисли за момент над тези думи. Не съдържат ли много истина?

Но как да бъдем по – привлекателни за мъжете чрез нашия  глас?

Истината е, че няма нужда да променяш своите гласови данни, а да си дадеш право да се свържеш със своята женска същност. По този начин гласът ти, естествено ще отрази промяната.

Свързването с женствеността е пътуване към теб. Важно е наличието на добра атмосфера, достатъчно време, професионални насоки и кураж да си позволиш да бъдеш себе си и да дадеш израз на вътрешната си женственост. 

Може да тренираш привлекателността на гласа си, както тренираш стойката си или мускулите в долната част на гърба си. Необходимо е да бъдеш по осъзната за това как звучиш и как гласът ти изразява вътрешната ти същност.

Ето и няколко практични упражнения, които ще ти помогнат в процеса:

- Един от съветите на Артър Джоузеф е да си зададем команда на ума, когато говорим да бъдем наблюдателни и осъзнати. Започни с това да наблюдаваш как звучи гласа ти, какво казва гласа ти за твоето настроение, личност, емоционален свят. Какво послание изпращаш чрез гласа си?

- Монотонният глас е отблъскващ за мъжете! За да внесеш разнообразие и жизненост в гласа си изпробвай това забавно упражнение. Избери си текст. Застани пред огледалото или се запиши на телефона си как го четеш с различен глас. Може да опиташ с глас като разказвачка на приказки, съблазнителка по телефона, Бъгс Бъни или като водещата на любомито си предаване. Това упражнение ще те зареди с много положителна емоция и най-вече ще обогати палитрата на звучене на гласа ти.

- За да звучиш привлекателно е важно да освободиш гласа си. Тук помага крещенето.

Съвременната жена носи много потиснат гняв в себе си.

Крещенето ти помога да изхвърлиш част от гнева и да отвориш гласа си да бъде по-привлекателен, както и да изразява вътрешната ти истина с лекота.

Опитай и ти гарантирам, че ще се почувстваш зарадена и освободена.

Характеристика N7: Следва продължение …

Бъди Вдъхновяваща Жена,

Марина

Не пропускай да чуеш още полезни съвети за Женственост. Любов. Връзки на моята безплатна лекция „10 ключа да си вдъхновяваща жена” на 7 Май 2015, 19:30 – 21:30.

Посети страницата на събитието за повече детайли и информация за записване: „10 ключа да си вдъхновяваща жена”