Овен

Родените под този знак преливат от енергия и по тази причина периодично трябва да „изпускат парата". Най-подходящи за тях са комфортните ваканции и пътешествия, защото стават крайно раздразнителни, когато се уморят. Но няма да откажат екзотични и екстремални авантюри. Какво пък, това също е вариант за „енергийна ефективност”.

Телец

Доколкото са знак под влиянието на Земята, те предпочитат да прекарват ваканциите си със семейството. Идеалният вариант за тях е добре планирано предварително пътешествие или организирана почивка, защото спонтанността ги натоварва. А и така няма да им се налага да се грижат за всяка дреболия – нещо присъщо за тях.

Близнаци

Представителите на този въздушен знак предпочитат удобството и бързината на придвижването по въздух. Допадат им разходките из нови, непознати градове, но най-добре се чувстват в условия с доминиране на спорт и изкуство. Привличат ги и дивите, гористи местности.

Рак

Родените под този знак винаги ги влече водата. Идеалният отпуск за тях е на брега на морето или океана. Раците винаги мислят за безопасността и затова залагат на проверени варианти.

Лъв

Представителите на този знак държат всичко да правят сами, включително и да планират почивките и пътешествията. Лъвовете обичат горещ климат и се чувстват отлично на топли плажове с леден коктейл в ръка. Те са и спортни натури, затова се стараят да включат в отдиха си интензивни физически занимания като сърфинг, планински туризъм и др.

Дева

Най-важното за този зодиакален знак е стремежът към самоусъвършенстване. Затова и търсят ваканцията, която ще им помогне да научат нещо ново. Харесват доброто обслужване и са готови да харчат внушителни суми за отлични хотели със спа процедури на ниво. Допада им и пребиваването в по-малки, старинни градчета с романтична атмосфера и музеи.

Везни

Представителите на този знак обожават разкоша и романтиката. Винаги биха отдали предпочитание на морските круизи, а ако трябва да отседнат на едно място през летния отпуск задължително ще изберат петзвезден хотел с класна кухня. Обичат и места с купонджийска атмосфера. 

Скорпион

Повечето представители на този знак не са претенциозни, но винаги са насреща за приключения. В състояние са да се отправят на далечни пътешествия с мотоциклет и само една раница на гърба. Много са любопитни и отворени към традициите на местата, които посещават и не пропускат да опознаят подробно местната кухня.

Стрелец

Огънят управлява Стрелците и им дава онзи заряд, който ги кара да търсят екстремното дори и по време на отпуск. Могат да летят и в първа класа, но и да яздат магаре. Не обичат гидовете и предпочитат да изследват самостоятелно други градове и държави.

Козирог

Родените под този знак са домошари и им е нужно побутване, за да се впуснат в приключения. Уместна придобивка за тях би била кемпер, с който да се отправят на пътешествие с приятели и семейството си. Обичат затворените общества и с удоволствие биха отседнали в голф комплекс. Би им допаднала ваканция в страни като Англия, Германия, Франция, Шотландия.

Водолей

Родените под този знак обожават приключенията, особено, по въздух. Биха летели на всичко възможно. Екстремните преживявания за тях са истинската почивка. Готови са да обикалят тропически гори или да попаднат в аборигенско племе и да поживеят няколко дни в такава среда.

Риби

За тях, естествено, всяка почивка трябва е пряко свързана с водата. Щастието им е безгранично, ако успеят да се отправят на пътешествие с яхта или на морски круиз. Не са им чужди и екстремални форми на почивка по вода като рафтинга например. Но биха се чувствали прекрасно и даже просто да се разхождат по улиците на Лондон или Берлин. Рибите обичат вкусната и изискана храна, така че кулинарните задгранични турове също биха ги поблазнили.

Източник: Мениджър