Когато огледалото падне и се пръсне на милиони счупени парченца по земята, как е правилно да се постъпи? Опитваш ли се да съединиш обратно парченцата и да ги залепиш с лепило?

Не! След като нещо е счупено до степен, надхвърляща всякаква поправка, не правиш безнадеждни опити.

Би трябвало да продължиш напред и да оставиш в миналото главата от живота си, която е достигнала естествения си край. Никога не трябва да отваряш стара врата към нещо или някого, чието място не е в настоящето ти. Това не е никак здравословно и само ти пречи да продължиш напред с живота си.

Понякога на всеки от нас му е крайно необходимо да чуе суровата истина и да го върнат обратно на земята. Така че, ето: никога няма да се получи, нито в този момент, нито в бъдеще!

Никой не е казал да се откажеш от нещо, което искаш, но просто помисли не е ли по-добре за теб да продължиш напред. Това не означава и да се откажеш от любовта, но не се вкопчвай в човека, който очевидно веднъж вече ти е дал причина да си тръгнеш.

По всяка вероятност си била наранена в степен, от която не е имало връщане назад, а може би ти си наранила него. По една причина или друга нещата е трябвало да приключат и точно така е и станало.

Няма причина да се връщаш към нещо, което ти е причинило болка и лоши емоции, ако можеш да го избегнеш, като просто стоиш настрана и не правиш нищо. Приеми го като нещо, което просто е извън обсега ти.

Ето и защо да го направиш:

Ако е трябвало, е щяло да се получи

Когато нещо се обърка, обикновено винаги се намира поне един човек да ти каже: „Нищо на този свят не става случайно”. Колкото и клиширан да ти се струва този съвет, вслушай се. Това не са празни приказки, от които просто да се почувстваш по-добре или фраза, която някой изрича просто така, за да си проветри устата. Всъщност тази е жестоката истина.

Ако е било писано да се задържиш с бившия си приятел/приятелка, щяхте в момента да сте заедно. Нямаше да съществуват достатъчно големи пречки, които да успеят да прекъснат връзката помежду ви и да я разрушат.

Никога няма да откриеш правилния човек, ако все се връщаш към грешния

Каквото и да е направил той или тя, за да разруши връзката ви, очевидно е нещо, което ти считаш за недопустимо. Независимо дали проблемът е бил в липсата на доверие, уважение или отдаденост, важното в случая е, че трябва да чакаш някого, който ще се държи по-добре от човека, който е разбил сърцето ти.

Ако все се връщаш назад към този, който те е предал, ще пропуснеш момента, в който си можела да срещнеш онзи, който наистина е трябвало. Или още по-лошо – може да го срещнеш, но да си заета с незначителни неща и да нямаш очи да го видиш.

Който веднъж те е наранил, ще повтори

Разбира се, извиненията ще изглеждат безкрайно искрени първия път, когато ги чуеш. Но дали ще е така и втория, третия и четвъртия? Ако направиш нещо веднъж е инцидент, но направиш ли го втори път – вече е умишлено.

Ако постоянно се налага да ти се извинява за едно и също прегрешение, това просто никога няма да приключи. Разочарованието ще си продължи и порочният кръг на обещания и извинения може да се окаже капан без изход.

Уважението никога няма да се възстанови

Никога няма да забравиш болката. Когато и да се опиташ да се фокусираш върху хубавите неща в любовта ви, лошите сами ще изникват в съзнанието ти, без да си ги канила там. Когато се опитваме да поправим неща от миналото си, те винаги изглеждат някак далече и дори и да не го признаваме, усещаме, че правилният момент просто е отминал.

Чувството е като да правиш две крачки напред и после една назад. Не можеш да продължиш без лошите спомени да те бомбардират всеки път, когато погледнеш лицето на човека до себе си. Това никога няма да спре да се случва.

Никога няма да бъде както в началото

Всички копнеем да си върнем началните етапи на любовта, след като те са приключили. Меденият месец на една връзка е наистина прекрасно нещо. Вече сте се опознали добре, но не достатъчно, за да видите недостатъците и белезите на другия, които се крият малко по-дълбоко.

Веднъж приключи ли една връзка, няма абсолютно никакъв начин, каквото и да опитваш, да я върнеш във фазата от началото. Това е също толкова непостижимо, колкото да имаш доверие на някого, който ти е изневерил.

Някъде там има някой, който е по-подходящ. Помисли щастлива ли те правеше или по-скоро беше удобно? Обичаше ли безрезервно този човек с цялото си сърце, или ти харесваше да прекарвате време заедно в нощите, когато се чувстваше самотно?

Улавяше ли се да мислиш за този човек през деня или в уединението на ума си в 2 сутринта?

Бъди искрена за чувствата си и сърцето си. Можеш да откриеш някой, който наистина те уважава и който ще те накара да се питаш многократно защо изобщо си губила времето си с други хора преди него/нея. Човекът до теб трябва да прави живота ти по-добър и лесен, да ти носи удовлетвореност и лекота.

Изчакай. Просто все още не си го срещнала.