На болезнения въпрос: "Съществува ли истинската любов?", един вътрешен глас, съчувствен и спокоен, постоянен и чистосърдечен, отговаря:

Да! Потърси я, не се примирявай с когото и да е, ти си много ценен и заслужаваш да си щастлив... Не губи надежда. Господ пази за теб онова, за което най-много си мечтал, не се отказвай от идеалите и мечтите си. Няма време ли? Вече не си достатъчно млад ли? Никога не е късно. Не позволявай да се случи така, че заради желанието си да тичаш като другите,да пропуснеш целта си и да страдаш, защото не си съумял да изчакаш да се появи човекът за теб, този,който ще те накара да израснеш като личност, с когото ще създадеш красиво семейство, който ще те разбира и ще ти осигурява мира и спокойствието, от които всички се нуждаем. Защото, ако един човек не ти дава подкрепата си сега, никога няма да го направи, и когато си дадеш сметка за това, ще бъде твърде късно и може би няма да страдаш само ти, а и твоите деца.

Помисли си. Твоите деца заслужават да бъдат щастливи. Запомни, че не всички цветя растат по едно и също време, порасналата по-рано роза не е нито по-красива, нито най-голямата. Изчакай твоя момент и той ще дойде. Господ ще ти даде вярата, надеждата и силите, за да продължиш напред, когато ти се струва, че вече нищо не те интересува.

Никога не преставай да вярваш в себе си. Ако другите не вярват в теб, Господ вярва и не иска да изпреварваш неговите планове, защото си отчаян.
Никога не се предавай и продължавай да търсиш. Докато вярваш в успеха си, ще имаш силата да опитваш и ще откриеш любовта. Имай вяра, Господ няма да те изостави и ще я намериш.

Недей да мислиш, че си загубил, когато плановете и мечтите ти не се осъществяват според твоите желания, не се предавай и продължавай да търсиш.

Всеки път, когато научиш нещо ново за себе си или за живота, постигаш напредък.

Не прави нищо, което да уязви уважението ти към самия себе си.
Удовлетворението от себе си е основата на удовлетворението от живота.

Господ няма да те изостави.

Само трябва да вземеш правилното решение. Ти знаеш кое е то.

Рискувай и потърси любовта на един добър човек. Тя също те търси."

 

Автор: Енрике Марискал, "Приказки за подарък на чувствителни хора"