„Винаги съм се чудела на хората, които се връщат към връзката си, въпреки че преди това твърдо са решили да си тръгнат. Преди и аз очаквах с нетърпения деня, в който ще се върнат, когато ще осъзнаят, че са сбъркали или че не могат да живеят без мен. Но след това осъзнах, че вместо да чакам онзи, който ще се върне, по-добре да бъда с онзи, който никога не си е тръгвал.

Някой, който никога не си тръгва дори когато сте срещнали пречки по пътя ви. Някой, който никога не си тръгва, въпреки че е започнало да вали. Някой, който никога не си тръгва, въпреки че други хора искат да отвлекат вниманието му. Някой, който избира да остане всеки ден.

Заслужаваш някой, който не си тръгва, когато му разкажеш историите, от които се срамуваш, и когато си признаеш постъпките, които си се заклела пред себе си никога да не споделяш. Заслужаваш онзи, който не си тръгва, когато му разкажеш какво не харесваш в себе си и какви са кошмарите от миналото ти. Онзи, който никога не си тръгва, независимо колко тъмно е станало около вас.

Заслужаваш някой, който не си тръгва, когато му признаеш колко много го обичаш, колко много искаш да го направиш щастлив и как той те кара да се чувстваш така, както никога преди. Някой, който е специален за теб и с когото искаш да прекараш остатъка от дните си, гледайки в очите му, и остатъка от нощите си, на сигурно място в ръцете му.

Заслужаваш някой, който не си тръгва, независимо колко смело демонстрираш любовта и емоциите си. Заслужаваш някой, който не се страхува да го обичаш.

Заслужаваш някой, който не си тръгва, защото си е намерил по-хубава работа, спечелил е повече пари или си е купил по-хубава кола. Онзи, който не си тръгва, защото е постигнал успех. А онзи, който може да има всяка, но все пак избира теб, онзи, който не иска да „пробва” всички останали възможности, за да е сигурен, че ти си правилната. Онзи, който знае, че си неповторима. Заслужаваш някой, който те кара да вярваш, че има хора, които остават докрай.

Заслужаваш някой, който не си тръгва, защото вече не е толкова вълнуващо, когато животът е станал труден, когато си уморена, когато се чувстваш изгубена и объркана, когато се съмняваш в себе си и способностите си. Заслужаваш някой, който ти напомня каква сила има в теб, който ти напомня колко страхотна си и въпреки че можеш да се справиш сама, той иска да бъде до теб и да ти помогне да водите битки си заедно.

Въпреки че всеки от нас се надява един определен човек да се върне, онова, което трябва истински да желаем, е човек, който никога не си тръгва. Някой, който е можел да си тръгне, но въпреки това е решил да остане. С такъв човек трябва да бъдеш – такъв човек заслужаваш.”

Рания Наим