Обожаваме лятото.

Защото е тук и това не е просто някакъв сух астрономически факт. Или някакъв слух. Това е магия. Която знаехме, че ще се случи. Очаквахме я дълго и търпеливо, увити във вълнени шалове и с измръзнали пръсти. И ето, че магията вече е тук. Здравей!

Обожаваме лятото

Защото има твърде много рокли за обличане. И кожа за показване на слънце. И мокро, и солено. И пясък, и лунички. Целувки и усмивки. Изгреви и залези. И огън на открито. И твърде много гледки за вечеря. И срещи, и раздели.

Обожаваме лятото

Защото има страшни бури, от които да се пазим в прегръдките си. И които да измиват гнева ни, когато прегръдките липсват. Да разкъсват небето, да окъпват света, да ни събират и приютяват в следобедни барове и уютни местенца. Да ни променят завинаги...

Обожаваме лятото

Защото има аромати и слънце. Заради пазара за плодове и цветя, и доматите, които приличат на големи сърца. И градините. И светулките като звезди. И заради звездите... И разговорите до сутринта. И вълнението, и очакването под липите. Медено сладко.

Обожаваме лятото

Защото не искаме да свършва. Защото ще се влюбим, както никога преди и това отдавана е отбелязано на картата на небето, на дланта на ръката ти, в ирисите с всичката светлина, която отразяват от хоризонта. В неслучилите се снимки, които ще разглеждаме. В ъгъла на устните и в звука от смеха ти, който се чува надалеч. Защото така е красиво и редно. Защото е музика. Защото е танц.

Защото е лято...