Малката Доротея Генова се нуждае от помощта на всички добри хора, които вярват, че истинският смисъл на живота е в това да помагаме на останалите и особено на най-беззащитните и чистите души - децата.

3-годишната Дори страда от рядко и тежко генетично заболяване, наречено муковисцидоза. Осигуряването на пълноценен живот за момиченцето изисква много средства, а за съжаление за семейството на Доротея те са непосилни. Съвсем наскоро, след тежко боледуване, Дори и по-голямата й сестра остават без баща. 

Муковисцидоза е заболяване, предизвикано от генетичен дефект, при което тялото не може да изхвърля сол и вода от клетките си. Това води до натрупване на гъста слуз, която задръства белите дробове и храносмилателната система. Тя не е само белодробно заболяване, а засяга целия организъм. Родителите обикновено са здрави и заболяването на детето е изненада. Симптомите се появяват още в бебешка възраст – забавено наддаване на ръст, тегло, мазни и неприятни изхождания, кожа със солен вкус, честа упорита кашлица, затруднено дишане и храносмилане. Заболяването е нелечимо, но при правилно обгрижване болните могат да водят нормален живот.

Всеки, който желае може да се включи в набирането на средства за закупуването на дренажна жилетка, която значително ще облекчи състоянието на Доротея. Тя е необходима за почистване на органите й от гъстата секреция, типична за заболяването й – муковисцидоза. Всеки сезонен вирус намира почва за развитие в тялото й. Дренажната жилетка е на стойност  17 557,08 лв.

Банкова сметка, на която можете да помогнете:

IBAN: BG10 UNCR 7000 1522 1970 28
BIC: UNCRBGSF
Вид на валута: BGN
Unicredit Bulbank
Титуляр на сметката – Доротея Миленова Генова

ДОКУМЕНТИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДОРОТЕЯ:

ОФЕРТА ЗА ДРЕНАЖНА ЖИЛЕТКА ОТ МЕДИЛОН ЕООД

ИЗСЛЕДВАНИЯ ОТ НАЦИОНАЛНА ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

ЕПИКРИЗА

ТЕЛК

Ако нямате възможност да дарите, но все пак искате да помогнете, можете да споделите кампанията за Дори със свои приятели.