Искате дете? Тогава трябва непременно да направите (и да се наситите) на следните няколко неща, преди да забременеете!

Без съмнение децата са дар, който носи на човек нужния смисъл и пълноценно щастие. Но преди да започнете с плановете за дете и да вземете съвсем осъзнатото решение да създадете свое потомство, няма нищо лошо да се порадвате истински на живота си – такъв, какъвто е в този етап. Без отговорности, без тревоги, без грижи. За друго същество. Най-ценното ви същество! Защото още по-безспорно, след появата на едно дете, животът и мирогледът ви се променят изцяло…

Ако си мислите "Но това мога да го правя все още, въпреки че имам дете?!" Добре! Животът не спира само защото имате деца. С тяхната поява започваме да живеем по нов по-красив, но и по-труден начин. Всичко е различно и със сигурност престава да се върти само около нас и около собствената ни удовлетвореност! Затова е хубаво да се насладим на времето без деца на пълни обороти. Като например:

• Прекарайте цял ден в леглото

Не трябва да ставате, защото детето ви е гладно или просто иска забавление и игри в 05.00 сутринта. Позволете си да поспите, докато не се събудите сами – без аларма на телефона или защото някой вика и плаче неудържимо. Правете това, толкова дълго (и често) при всеки удобен случай, докато все още може да си го позволите!

• Качвайки се в колата, спонтанно потеглете без значение накъде

Вземете най-добрата си приятелка и си направете спонтанен шопинг ден в някой голям град, организирайте си еднодневна екскурзия до морето за един слънчев плаж, ободряваща разходка в планината, обиколка по музеи или посещаване на някой луксозен и изискан ресторант: Единственото правило е просто да използвате възможно най-често спонтанността си, защото в първите месеци и дори години след появата на детенце в живота, той се изпълва с всевъзможни графици, планирания и липса дори на капка спонтанни преживявания.

• С раница на гърба обиколете Азия, Австралия, Европа или просто опознайте родината си

Това важи най-вече за тези от вас, които са силно привлечени от далечни пътешествия из непознати земи. Трябва да задоволите максимално своето желание и копнеж за пътешествия преди броя на семейството ви да се е увеличил. Разбира се, възможно е да отидете на екскурзия заедно с децата, но със сигурност ще са ви нужни доста повече раници…

• Купете си и носете скъпи бели дрехи

Позволете си от време на време някоя по-скъпа дрешка или попълнете гардероба си с чифт нови бели панталони/блузка/къса пола. И запомнете, че след няколко лъжици тиквено пюре и разлят сок от моркови по тях, те никога няма да изглеждат по същия начин...

• Не пренебрегвайте сутрешния секс

Защото след това (колкото и да го искате), значително по-рядко ще имате възможност да го правите – заради голямата преумора или постоянното присъствие на децата. Ето защо би било доста хубаво да съблазнявате партньора си по-често за една задоволяваща повечето ви нужди сутрешна тренировка върху матрака.

• Не пренебрегвайте секса изобщо навсякъде в дома ви

Гореспоменатото важи и за секс на дивана, на кухненска маса, върху пералната машина, във ваната: децата са с вас през по-голяма част, та даже през цялото ви ежедневие и лесно могат да ви изненадат във всеки един момент. Затова и повечето двойки се разгорещяват само в спалнята под завивките, което създава една голяма рутина и еднообразие в сексуалните взаимоотношения.

• Купон до зори

Голямо количество забавления и алкохол. А на следващата сутрин може да спите толкова дълго, колкото си поискате – мечтата на много родители!

• Питие в 5 следобед

Алкохолът следобед се превръща в рядкост. Куп родителски и домакински задължения и толкова... Все пак ви остава едната чаша червено вино по време на вечеря.

• Останете да преспите при най-добрата си приятелка

Което определено трудно може да направите, когато детето ви чака у дома.