Вярно е, че всяка успешна двойка има собствена рецепта за щастие. Вярно е обаче и това, че има неща, които са общи. Неща, които доказано заздравяват връзката. Ето шест от тях:

1. Партньорите в щастливите двойки говорят много помежду си.

За всичко. По всяко време. И навсякъде. Защото любовта е най-вече споделяне. Способност и желание да се откриеш пред другия. И да му позволиш да се открие пред теб. Да го изслушваш. И да го чуваш.

2. Партньорите в щастливите двойки не се страхуват от разногласията.

Да, те знаят, че няма нищо лошо в това да имат различни позиции по дадени въпроси. Няма нищо лошо в това да спорят. Няма нищо лошо в това да отстояват себе си. Защото партньорите в щастливите двойки уважават другия. Дори когато мненията им са диаметрално противоположни. Те просто знаят, че истината винаги е някъде по средата. И че, за да я откриеш, обикновено са нужни два чифта очи.

3. Партньорите в щастливите двойки не пренебрегват малките неща.

Като това да купят любимото лакомство на другия. Или да вземат билети за новия филм с любимия му актьор. Или просто да приготвят релаксираща вана със свещи и вино, когато другият е уморен... Партньорите в щастливите двойки се грижат един за друг непрекъснато – с малки, ежедневни жестове, които всъщност са по-важни от спорадичните, макар и гръмки, прояви на любов.

4. Партньорите в щастливите двойки се подкрепят един друг.

Те се насърчават взаимно да се борят за мечтите си, дори когато изглежда невъзможно да бъдат осъществени. Насърчават се да станат, когато неуспехът ги повали на земята. Насърчават се да продължат... да бъдат себе си.

5. Партньорите в щастливите двойки не броят какво дават и какво получават от връзката си.

Те не слагат на везни любовта и вниманието, които дават, и това, което получават в замяна. Те обичат... просто защото обичат. Не си задават въпроси, не искат гаранции. Знаят, че любовта изисква доверие. А доверието изисква риск.

6. Партньорите в щастливите двойки си показват, че се ценят.

Правят си комплименти, за да покажат на другия, че оценяват качествата му. Благодарят му често, за да му покажат, че оценяват старанията му. Просто не възприемат другия за даденост.

А кои неща, според вас, правят една връзка успешнa?