Човек, който в продължение на години е заедно със своя партньор, знае най-добре, че не всичко в една връзка е розово. И обратното твърдение е абсурдно, защото след тоновете адреналин, допамин и серотонин, произвеждани в тялото ни в процеса на влюбване и след първоначалното взаимно опознаване, всеки получава доста ясна и реалистична представа за истинската същност на своя партньор. И това, разбира се не е нещо отрицателно, отнемащо целия любовен блясък и магия – то носи в себе си част от „тайната“ на дългогодишните и щастливи връзки.

Когато пеперудките спрат да пърхат в корема ви, както през първите месеци, емоционалната мъгла се издига и дава ясна перспектива за истинската същност на любимия – характера му, недостатъците и изобщо пълен списък на всичките му странности, малки и големи.

В идеалния случай, тук започва наистина дълбоката, искрена, приемаща всичко любов към другия. Този отрезвяващ момент повлиява на последващото решение и за мнозина точно тук любовта получава нова, по-здрава основа. Човек обича с ясно съзнание партньора си - такъв, какъвто е, с всичките му понякога необясними и неразбирани допреди странни навици, хобита и възприятия. А това е така, защото именно те го превръщат в Човека, с когото се чувстваме толкова свързани.

Ние от Dama.bg искрено вярваме, че всеки, дали по-рано или по-късно, го спохожда тази опияняваща, осмисляща и вдъхновяваща любов. Изживяването на една такава връзка, носи своите предимства – купища от тях. А ето и нещата, които според нас правят дългосрочните любовни отношения толкова красиви:

1. Честност и спокойствие

Може би многократно вашият любим е показал, че вие сте неговата най-красива принцеса. Това, разбира се, не пречи, той съвсем искрено да ви каже (с нужната доза хумор), че новата ви рокля очертава корема ви. Това е продиктувано от искреността и откритостта във вашите взаимоотношения и в никакъв случай не означава, че вече не изглеждате толкова привлекателна и секси в неговите очи. Напротив– това е знак за неговата безусловна любов към вас, дори когато рано сутрин приличате по-скоро на Ам-гъл, отколкото на гореща, секси мацка.


2. Романтика? Да, но в малко по-различни измерения...

Не твърдим, че романтиката изчезва завинаги от отношенията и, че щом човек има дълга връзка, вече не е нужно да прави каквито и да било романтични и мили жестове. Без значение, дали имате връзка от шест месеца, шест години или вече сте женени и имате 1/2/3 деца, всеки партньор се нуждае от доза романтика. Или просто от една приятна изненада, която красноречиво да казва: „Независимо от всички проблеми, професионални ангажименти, грижите за децата, ти ме правиш щастлив/а, защото си моята любов!“. Разбира се, човек не бива да очаква ежедневни обяснения в любов по всевъзможни романтични начини. Защото понякога просто това да се прибереш вкъщи при любимия човек и да нямаш търпение да му разкажеш, как е минал денят ти или най-обикновена вечеря на дивана с храна за вкъщи и в удобни дрехи, са много по-значими от хиляди романтични клишета.

3. Подкрепа в лошите дни

Годините на съвместен живот помагат да опознаем партньора си по начин, непознат за околните. Така ние изучаваме почти всяко кътче на неговата душевност и светоусещане. Винаги ще има тъжни дни, когато човек е без настроение и без желание за нищо. И точно тогава любимият ни човек е единствената и най-голяма подкрепа, от която се нуждаем. Той е този, пред който не трябва да се преструваме, че всичко е страхотно и безгрижно. Той е този, пред когото можем да покажем своята уязвимост без страх, срам и притеснения. Казано накратко: Това е силата на доверието! А и навярно не съществува друг човек, който искате да държи косата ви, докато с пребледняло лице стоите над тоалетната чиния след като сте попрекалили с алкохола, например.

4. Завинаги двама

В крайна сметка, във всяка дълга връзка идва моментът, в който се обсъжда нейното бъдеще и общият път на партньорите – Сватба: Да или Не? Деца: Да или Не? Колко деца? Неизбежни теми, които носят със себе си толкова красота, защото след като веднъж сте решили и имате взаимното намерение и желание да изживеете споделено живота си, то вие се превръщате от просто гаджета в нещо много по-силно. И то само, защото знаете, че имате подкрепата и любовта на любимия си за цял живот.

5. Малките отстъпки

Ако партньорът ни е подложен на огромен стрес на работното си място и се случи така, че мислите му са насочени в тази посока, не означава, че се отдалечава от нас и че непременно трябва да направите сцена, защото сте се почувствали пренебрегнати. Вие знаете, че той ви обича, дори когато мислите му са някъде другаде. Времената, в които може и да сте се чувствали неловко в подобна ситуация, вече са приключили (а и изобщо може да не са съществували). Защото основата на връзката ви е станала много по-силна и задълбочена. Човек дава безрезервно свобода на своя любим, защото вярва и усеща неговата любов непрестанно.

6. Без преструвки

Любимият човек ви познава не само усмихната, разбрана, спокойна. И доста често само един поглед му е достатъчен, за да разбере, как точно се чувствате. Той знае как изглеждате, когато сте уморена, когато се ядосвате и сърдите или когато ви е тъжно. Или пък, когато сте безкрайно щастлива и весела. Игрички и преструвки, че всичко ви е наред? Определено не могат да го заблудят. А това е нещо наистина страхотно.