Двама пътуващи ангели спрели да пренощуват в дом на заможно семейство. Семейството било грубо и отказало да предостави на ангелите стаята за гости. Вместо това им дали малко местенце в студеното мазе. Докато ангелите приготвяли своята постеля на твърдия под, по-старият ангел видял дупка в стената и я поправил. Когато младият ангел го попитал “Защо?”, старият ангел отвърнал:

“Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.”

На следващата нощ двойката отседнала в къщата на много беден, но доста гостоприемен фермер и неговата съпруга. След като споделили малкото храна, с която разполагали, те настанали ангелите да спят в собствените им легла. Когато слънцето изгряло на следващата сутрин, ангелите намерили семейството обляно в сълзи. Тяхната единствена крава, от чието мляко се изхранвали, била умряла. Младият ангел бил разгневен и попитал по-старият ангел как е могъл да позволи това да се случи?

“Първият мъж имаше всичко, но ти му помогна. Второто семейство имаше малко, но имаха желание да споделят всичко с нас, а ти позволи кравата им да умре?”

“Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.” – отвърнал старият ангел.

“Когато ние останахме в мазето на богатото семейство, аз видях че в дупката в стената има голямо количество злато. След като собствениците бяха толкова обсебени от своето величие и в нежеланието си да споделят своето благополучие, аз прецених, че дупката трябва да се запечата, за да не могат да намерят златото. На следващата нощ ние спахме в леглото на фермерите и дойде ангела на смъртта, за да вземе душата на съпругата. Аз му дадох душата на кравата вместо нейната.

Нещата не са винаги такива, каквито изглеждат!”

Ако ти имаш вяра, просто трябва да повярваш, че всяко последствие е винаги предимство за теб.

Някои хора идват в нашия живот и бързо си отиват....
А други хора стават наши приятели за малко или до живот, оставяйки красиви следи в нашите сърца... и ние никога няма да сме същите.
Вчера е история. Утре е мистерия. Днешният ден е подарък.
Tози живот е специален... изживей го и се наслаждавай на всеки момент.
Няма да има повторение точно на този живот и точно с тези хора.