Всички си мечтаем за прекрасна къща, нали? Да, мили дами, ние от Dama.bg напълно ви разбираме. Някои хора не просто мечтаят, а са горди собственици на подобни къщички.



По-долу ще ви представим една различна къща. С какво е различна ли? Красива е, но това не е достатъчно. Има много красиви къщи. Истината е, че това е къщата на един от най-известните дизайнери в света – Джани Версаче. Именно в тази къща през 1997 г. той е убит.
Къщата все още е изключително притегателна дестинация за туристите. Новият собственик иска да я превърне в хотел. Намира се в Саут Бийч, Маями и е в древноримски стил. Без съмнение си е едно добро имение за такава знаменитост.





Сегашните собственици Накаш искат разрешение от фамилията Версаче да ползват името им за хотела. По този начин ще си спечелят доста клиенти, защото кой не обича да разглежда къщите на известните и след това да се хвали пред приятелите си къде е бил на почивка? Да, знаем, че е така.




Имението се разполага на площ от 1 767 кв.м. състои се от 10 стаи и 11 бани, впечатляващ басейн от мозайка с инкрустирано злато в нея. Градините са наистина невероятни. Цялата къща е заобиколена от тях. Могат да се видят бронзови статуи и разбира се, известните глави на Медуза – емблемата на Версаче. Имението се намира на първа линия на плажа. Много туристи всеки ден, разхождайки се по плажа, няма как да не обърнат внимание и да не направят някоя снимка на легендарната къща.

Една къща с интересна история



В градината има статуя на богинята Афродита, което си е очевидно доказателство за хедонистичните принципи, които Версаче винаги е имал, преди да умре, застрелян на вратата на своя дворец. В основата на хедонизма е насладата. Всичко, което не носи наслада, не е важно. Е, сигурно Джани Версаче е имал живот, пълен с удоволствия. Макар и убит по този начин, неговата слава остава непокътната. Империята, която е изградил, няма да позволи той да бъде забравен.
Известният дизайнер купува къщата през 1992 г. и инвестира 33 милиона за нейното преустройство. Версаче е убит на стълбите пред къщата си през 1997 г.