Лиа-Ан Елисън е на 35 години и вече е в деветия месец от бременността си, но това не й пречи да се отдаде на тежки упражнения във фитнеса.

Сигурно много от вас вече са реагирали абсолютно упрекващо, за което всъщност ще сте напълно прави. Тази жена е спортист, маниачка на тема вдигане на тежести и на всякакви силови упражнения за извайване на тялото. Снимката й как бременна в деветия месец вдига тежести взриви интернет простраството, като спечели възхищението на някои и възмущението на други.

35-годишната спортистка от Лос Анджелис е изключително горда от външността си на „секси мама”. Не може да разбере критиките, които е получила след появата на снимките, защо я  наричат безразсъдна. Елисън се защитава от критиките, казвайки, че бременността не е някаква болест, че да не може да се спортува и да се извършват физически натоварвания.

                                                                                           



В интернет пространството се срещат различни мнения. Някои твъдят, че тежестите и фитнесът въобще са полезни за здравето, но все пак нейното поведение е безотговорно. Един от защитниците й пък казва: „Трябва да сме по-притеснени за жена, която се тъпче в McDonalds, отколкото за Лиа”. 


Хората са различни и имат различни мнения и виждания за живота. Екипът на Dama.bg  се възхищава на смелостта на тази майка и й пожелава успех, въпреки че естеството на точно този тип упражнения е малко обезпокоително и на пръв поглед стряскащо.



Но нека оставим оценката на специалистите. Ето какво казват гинеколозите.

Според гинеколозите физическите упражнения по време на бременността може да намалят продължителността на бременността, но и намаляват риска от евентуални усложнения. Все пак жените трябва да избират по-леки упражнения с минимален риск за травми и увреждане на плода.