Безспорно, светът е пълен с всякакви странни неща, за които не знаем. Някои са много прости, но незабележими, други – неща, които правим несъзнателна, трети – чудеса на природата. Сега ще ви представим няколко невероятни факти, които със сигурност ще ви изумят.

1. Проучвания сочат, че 9 от всеки 10 души, се женят/омъжват за човек, живял на най-много 30 км от родното място на половинката си.



2. След развод, мъжете заспиват на мястото на съпругата си в леглото.

3. Тъжно, но факт е, че за разлика от хората, които преди постигане на върха с интимния партньор се чувстват така сякаш ще експлоадират, мъжките пчели наистина го правят.

4. При проблеми с жилището си, хората обикновено намират ново, местят се на по-хубаво място. В Монреал, обаче, за да направите това, ще се наложи да изчакате до 1 юли, тъй като това е единственият ден, в който са позволени преместванията. Само на него се сключват договори. Хаоса не се усеща, ако някой не желае да се мести – тогава той просто помага на съседа си.

5. Забелязали ли сте, че по принцип, при сплитане на пръстите на ръцете, при по-голяма част от хората левият палец е върху десния, а не обратно. Замислете се, това няма как да се програмира или предскаже, просто дело на природата...

6. Знаете ли, че вдишваме по 23 000 пъти на ден?



7. Нещо леко смущаващо – 98 % от случаите на изнасилване или убийство, се извършват от близък приятел или член на семейството.

8. В САЩ, заради обстоятелствата, при игра на шашки или шах, е разрешено черните да направят първия си ход.


9. Популярната песен „Happy Birthday to You” си има своите запазени права. Всеки може да я пее на рождени дни на свои близки, но ако искате да я включите във филм или върху картичка, трябва да си платите. Точно заради това, годишно тя радва компанията, която държи правата й с 2 милиона долара.



10. Един факт, който ще ви откаже от ядене на определени неща – бонбони Скитълс, както и други подобни видове, съдържат какавиди на бръмбари, които са скрити и придават блясъка на бонбоните...