Мили дами, нека си припомним някои от най-запомнящите се цитати на най-продавания чуждестранен писател в България за 21 век: Паулу Коелю

Животът има такъв смисъл, какъвто аз пожелая да му придам.

Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.

Някои книги ни карат да мечтаем, други ни връщат в действителността...

Съществуват два вида глупаци — едните се отказват да направят нещо, защото са били заплашени, а другите мислят, че заплашвайки ще постигнат нещо.

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.

Който вярва, че се е провалил, винаги ще се проваля. Който е решил, че не може да бъде различен, ще бъде погубен от рутината.

Ти си онова, което вярваш, че си.

Всичко, абсолютно всичко на тази земя има смисъл и дори най-дребните неща трябва да бъдат зачитани!

Захир е нещо, което сме докоснали или видели веднъж и никога повече не можем да забравим, изпълващо мислите ни до такава степен, че ни довежда до лудост. Моят захир няма нищо общо с романтичните метафори. Той си има име...

Когато тя понякога ме питаше дали ме интересува това, което върши, моят отговор беше неизменно един и същ: "Интересувам се, но не желая да се намесвам, искам да си свободна да следваш избраната от теб мечта, така както ти самата ми помогна да последвам моята."

Не винаги най-хубавите срещи стават около елегантни маси в ресторанти с включено отопление.

В живота ни винаги има събитие, върху което да прехвърлим вината за това, че сме спрели да вървим напред.

Ала тя мислеше различно. Действаше различно. Опита се да ми го покаже, но аз не успях да го видя - трябваше да я изгубя, за да разбера, че вкусът на възвърнатите неща е по-сладък и от мед.

Любовта е болест, от която никой не иска да оздравее. Който се е разболял от нея не се опитва да се възстанови, а който страда от нея, не желае да бъде лекуван.

Да избягаш от любовта или сляпо да ѝ се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?