Да въведем ред в стаите си понякога може да изглежда непосилна задача, но вие сами можете да промените това с няколко малки хитринки. Dama.bg изготви специален списък, който да ви помогне.

1. Пластмасови чекмеджета или контейнери
Пластмасовите контейнери, в които можем да складираме различни неща, са много важни при организирането на стаята и дома ни. Хубаво е да имаме няколко такива, за да можем да съхраняваме вътре най-различни неща като училищни пособия, книги, суха храна, играчките на децата, обувките или дрехите, предназначени за друг сезон и т.н. Можем да им измисляме различни предназначения според това в коя стая се намират. Това е един лесен и евтин начин да запазим стаята си организирана и подредена, а също и да спестим малко място за останалите си неща.




2. Пластмасови кутии
Пластмасовите кутии са страхотен начин да организираме хладилника. Освен това изобщо не са скъпи. Слагаме всичко годно за консумация вътре, запечатваме с найлоново фолио и пъхаме обратно в хладилника. Така може да сте сигурни, че храната ви ще остане чиста и свежа, докато не решите да я консумирате. Също така миризмата й се задържа за по-дълго, когато е запечатана. Пластмасовите кутии също така могат да ни помогнат да намираме много по-лесно каквото ни потрябва, вместо да ровим и да се чудим какво пак сме забравили да купим. Може дори да им сложите лепящи листчета с обозначения. Бързо, лесно, подредено и удобно. 




3. Рафтове
Винаги можем да прикачим няколко рафта на стената си, нали? А след това да поставим върху тях всички свои дребни украшения и бижута, които винаги губим, всичките си снимки, книги, рамки за картини, ключовете, вазичка с цветя и каквото още се сетим. Можем да поставяме дори обувки, ако рафтовете са достатъчно широки и ги поставим на подходящи за целта места. Представете си колко търсене и място ще си спестим, ако поставим обувките си върху рафтове на стената.




4. Закачалки
Ако имате нужда от малко повече място в стаята си и се чудите къде точно да сложите всичките си неща при новото разместване или почистване, а не ви се иска да изхвърляте нищо, това е вашето решение, дами. Оставете шкафовете и чекмеджетата за другите си принадлежности и поставете всяка подходяща дреха на отделна закачалка в гардероба. Ще се учудите колко по-малко място ще заемат дрехите ви, колко по-лесни за намиране и по-добре изглеждащи ще бъдат след тази иновация в съхраняването им.

 



5. Лепящи се листчета
Домакиня, студентка, работеща... всяка жена има хиляди неща за вършене и, да си признаем, не винаги успяваме да смогнем със следенето на всичко. Напишете всяко нещо, което трябва да се свърши, на малка лепкава бележка и просто я залепете някъде, където да сте сигурни, че ще я видите. Когато задачата е свършена, просто изхвърляте бележката. Това чувство определено ще ви накара да се почувствате удовлетворени.

 



Ако сме ви били полезни, продължавайте да следите Dama.bg тук и на страницата ни във фейсбук, за да не изпускате и други интересни и практични идеи, с които да улесните ежедневието си.

Мили дами, ако сме пропуснали вашата любима хитринка, можете да ни я споделите в коментарите под статията!