Всички знаем колко е досадно и скучно да стоиш над лакираните си нокти и да чакаш да изсъхнат. Когато бързаме или закъсняваме, лакът сякаш съхне още по-бавно. Мислим си, че е изсъхнал и вече готов и... Опа, размазахме вече 2 пръста. 


А колко пъти ни се е случвало да разваляме без да искаме новия си маникюр, над който сме се трудили цял час? Толкова много усилие е нужно да го създадем, а само части от секундата, за да го съсипем.
 
Има някои малки хитрости и тънкости, с които ще сложите край на разваления маникюр и повторното лакиране и удвояването на времето за изсъхване.
 
 
1. Ледена вода
 
В чаша или купа налейте студена вода, към нея прибавете няколко кубчета лед. Потопете ръцете си в съда и ги задръжте около минута. След като ги извадите, лакът ви ще бъде сух по цялата си повърхност.
 

 
 
2. Топ лак, който е бързосъхнещ
 
Навсякъде се продават и са на достъпни цени. Изключително умно решение и доказано средство за бързо изсъхване на лака ни. Просто бъдете малко по-внимателни при нанасянето му, за да не се получат мехурчета или следи по основния маникюр.
 
 
3. Олио
 
Играе ролята на заместител на спрея за бързо изсъхване. Напръскайте олиото чрез пулверизатор върху ноктите, стойте минута-две. След това изплакнете със студена вода.  
 
 
 
Помнете, че за ако една дама иска да изглежда добре, то трябва да има перфектен маникюр!